5 tips voor een vakantie in Zuid-Holland

Luc Schaepkens

Vakantie in eigen land, dat is pas interessant. Want er is heel wat te ontdekken. Wat is er allemaal te doen op je vakantie in Zuid-Holland? We hebben 5 tips voor je.

Vakantie in Zuid-Holland: Blijdorp en Madurodam

Het is de bestbezochte dierentuin van ons land: Diergaarde Blijdorp. Je kunt er op een en dezelfde dag reizen door Azië, Afrika en Noord-Amerika. Door continenten struinen, bijzondere diersoorten ontdekken en je ondertussen laven aan het natuurschoon. Zijn drie continenten op één dag wat teveel van het goede? Doe dan heel Nederland in een uurtje. Dat kan in Madurodam. In dit familiepark is van alles te doen. En je steekt er nog wat van op ook. En heb je het gezien? Dan sta je binnen vijf minuten in de binnenstad van Den Haag of met je voeten in het zand van Scheveningen. Je hoeft natuurlijk niet te kiezen. Je doet het gewoon alle twee tijdens je vakantie in Zuid-Holland.

Madurodam
Madurodam

Stedentrips

Als je een liefhebber van stedentrips bent, kun je je hart ophalen tijdens een vakantie in Zuid-Holland. Havenstad Rotterdam met de Erasmusbrug en Hotel New York. Leiden, met de fotogenieke straatjes rond de Pieterskerk. Delft met zijn smalle grachten en gezellige terrassen. Bezoek vooral de Royal Delft Experience (foto). Dan kom je alles te weten over Delfts Blauw. Den Haag is de hoofdstad van deze provincie. Middeleeuwse straatjes, heel veel musea en Madurodam. En als je er dan toch bent, kijk dan ook even op het Binnenhof. Kijk op deze site voor leuke activiteiten per stad.

De Erasmusbrug.
De Erasmusbrug.

Overdekte markthal Rotterdam

De overdekte markthal kon je al vinden in steden als Barcelona, Kopenhagen en Stockholm. En ook Rotterdam heeft er één (foto hiermaast). Zo groot als een voetbalveld en vol met kraampjes. Van vis, vlees en groenten tot aan delicatessen. Je leest er hier meer over.

Overdekte markthal Rotterdam.
Overdekte markthal Rotterdam.

Scheveningen

Onze populairste badplaats is Scheveningen. De pier en het Kurhaus zijn wereldberoemd in ons land. Maar het zijn vooral de kilometerslange stranden die het hem doen. Ben je moe van het zonnen? Maak dan een rondje in het reuzenrad op de pier. Scheveningen mag niet ontbreken op je vakantie in Zuid-Holland. Kijk hier wat er allemaal te doen is.

Scheveningen
Scheveningen

Escher in het Paleis

In het stadspaleis aan het Lange Voorhout hangen ruim honderdtwintig prenten van M.C. Escher (1898-1972). Zijn bekendste werken zijn er te zien. Van vroege Italiaanse landschappen tot onmogelijke gebouwen. De ontwikkeling van de kunstenaar Escher staat in deze tentoonstelling centraal. In de zaal met Op-art lijken de kunstwerken te bewegen. Deze zomer twee extra tentoonstellingen in het Paleis: Geniale Grafici – over Escher en zijn tijdgenoten – en Tijd en Eeuwigheid. Kijk voor meer informatie op deze site.

Vakantie in eigen land? Dat kan natuurlijk ook in OverijsselLimburg of Friesland.

Foutje gezien? Mail ons. Dat stellen we zeer op prijs!

Luc Schaepkens

Redacteur