5 tips voor een vakantie in Limburg

Luc Schaepkens

Vakantie in eigen land. In onze serie met tips per provincie deze keer vijf tips voor een vakantie in de provincie Limburg. Want vakantie in eigen land is helemaal zo gek nog niet. Zeker niet in het zonnige zuiden, het meest Bourgondische deel van ons land.

Vakantie in Limburg: skiën

Ook skiën kun je leren in Limburg. Nee, niet op de heuvels. Zo hoog zijn die niet. Maar bij Snowworld Landgraaf heb je het zo onder de knie. Je staat op een zaterdag en zondag zo’n zes uur op de ski’s. Daarna heb je de basis te pakken. Een prima voorbereiding op de wintersport. Er valt nog heel wat meer te beleven in Snowworld. Want behalve vijf verschillende pistes in de sneeuw is er ook een klimpark. Het is meteen een van de grootste klimparken van Europa. Adventure Valley (foto onder de tekst) heeft twee verschillende klimroutes en is daarmee geschikt voor elk niveau. Dat zie je allemaal op de site.

Vakantie in eigen land en toch de wereld rond

In één dag de hele wereld rondreizen? Dat kan in de Gaia Zoo in Kerkrade. Ontdek in dit nieuwe en unieke dierentuinconcept hoe bijzonder onze aarde is. Bewonder de rode panda’s, veelvraten, giraffen en gorilla’s. En kijk ook meteen naar de bedreigde diersoorten in eigen land. De dieren wonen in ruime en natuurlijke verblijven. En daar hebben ze het goed. Zo werden bijvoorbeeld nergens ter wereld zoveel flamingokuikens geboren in zo’n korte tijd. En ben je moe van het wandelen, dan is er ook hier een terras met onder meer Limburgse vlaai. Kijk voor alle informatie op de site.

Bier proeven, want bijna in België

Ga bier proeven op je vakantie in eigen land. De hop groeide altijd goed op de zonnige Limburgse heuvels. In 1890 waren er nog zo’n 190 zelfstandige brouwers. Bij trotse bierbrouwers kun je nog terecht voor een rondleiding en natuurlijk om bier te proeven. Hoe maken ze van dat hop nou een smaakvol biertje? Elke brouwerij heeft zijn eigen unieke verhaal. Van Alfa in Schinnen, via de Fontein in Stein tot brouwerij Rolduc. Alle informatie en meer – zoals Limburgse wijn en whisky – kun je lezen op deze site.

Wandelroute van het Jaar 2021

De Wandelroute van het Jaar 2021 kun je ook lopen als je op vakantie in Limburg bent. De route is letterlijk grensoverschrijdend. Je bent wel even onderweg als je hem helemaal wilt lopen. Om precies te zijn 137 kilometer. Je loopt door het Rivierpark Maasvallei. Onderweg kom je langs mooie landschappen en door gezellige dorpjes. Deze wandeling werd in april van dit jaar verkozen tot ‘Beste Wandelroute van de Benelux’. Je leest er hier alles over.

foto @toerisme-Dilsen-Stokkem.be.
foto @toerisme-Dilsen-Stokkem.be.

Weer eens wat anders

Kamperen op een vlot, dat is weer eens wat anders. Je vaart er naartoe in een Canadese kano. En daar moeten dus ook al je spullen in. Iets om rekening mee te houden. Het stevige kampeervlot is 25 vierkante meter groot en er staat een houten hut op. Je kunt hier van april tot en met oktober overnachten. Maximaal vier volwassenen. Een gezin met kinderen tot maximaal vijf personen. De vlotten liggen langs de Oude Maas in Dilsen – Stokkem. Dat is niet helemaal in Limburg, maar om de hoek, in België. Hier alle info.

Eerder gaven we al tips over vakantie in onder andere Noord-Holland en in Groningen.

Foutje gezien? Mail ons. Dat stellen we zeer op prijs!

Luc Schaepkens

Redacteur