5 tips voor een vakantie in Flevoland

Luc Schaepkens

Vakantie in eigen land is heerlijk. In onze serie dit keer de slotaflevering met daarin vijf tips voor een vakantie in Flevoland. Daarmee hebben we alle provincies gehad. Staat een rondje Nederland al op de bucketlist?

Vakantie in Flevoland: Aviodrome en Batavialand

Luchtvaartmuseum Aviodrome heeft de tentoonstelling ‘100 jaar luchtvaart in Nederland’. Stap in een Boeing 747 of vlieg de hele wereld rond. Er staan meer dan honderd vliegtuigen en er zijn bijzondere helikopters te zien. Kijk voor de geldende coronamaatregelen op de website van het Aviodrome. Voor het verhaal van Nederland en het water moet je in Batavialand zijn. Want hoe normaal is het leven onder de zeespiegel eigenlijk? Van bodemvondsten tot de handelsgeest. En stap aan boord van het VOC-schip Batavia. Een hele ontdekkingsreis in Lelystad. Er is van alles te doen. Kijk maar op de site.

Werelderfgoed Schokland

Schokland is wel het meest mysterieuze plekje op Flevoland. Het voormalig eiland in de Zuiderzee werd 10.000 jaar geleden al bewoond. In Museum Schokland kom je alles te weten. Schokland staat sinds 1995 op de Werelderfgoedlijst van UNESCO. Je kunt Schokland dagelijks bezoeken tijdens een vakantie in Flevoland. Een fietstocht of wandeling door het Schokkerbos en de graslanden is een aanrader. Lees alle informatie over werelderfgoed Schokland op deze site.

De Oostvaardersplassen

De Oostvaardersplassen liggen tussen Almere en Lelystad. Het is een uniek stukje natuur. Het ruige moerasgebied bestaat uit grasland en waterplassen. Er lopen herten, runderen en paarden vrij rond. Er is een netwerk van wandelpaden en uitkijkpunten. Het gebied is beperkt toegankelijk. Op de site van Staatsbosbeheer lees je er alles over. Vanuit Almere of Lelystad kun je ook de fietsroute door de Oostvaarderplassen fietsen. Daarover lees je hier.

Wandelen door natuurpark Lelystad

Wandelen tijdens je vakantie in Flevoland? Ga dan naar natuurpark Lelystad. Daar kun je kiezen uit meerdere mooie routes. Er galopperen przewalskipaarden en er leven imposante edelherten en zwijnen. Wel eens een eland of wisent in het echt gezien? Ooit ooievaars zien broeden in een hoge boom? Het is allemaal mogelijk, al is het soms even zoeken; de dieren hebben er namelijk alle ruimte. Je leest er alles over op deze site.

Het grootste speelbos van Nederland

Flevoland is een hele provincie opgebouwd uit het niets. Dat de ruimte goed benut is, blijkt wel uit de aanwezigheid van het grootste speelbos van ons land: Het Belevenissenbos. Een uitstapje voor de hele familie. Met een oppervlakte van maar liefst 40 hectare heeft Lelystad het grootste, avontuurlijkste en meest leerzame speelbos van Nederland in handen. Met ruim 140 speeltoestellen langs en over het water, diverse wandel- en fietsroutes en genoeg zitgelegenheden, picknicktafels en faciliteiten, zorgt het Belevenissenbos ervoor dat je je dag naar wens kan indelen. Of je nu zin hebt in een actieve middag vol ontdekkingen en avontuur, of juist liever achterover leunt en geniet van de omgeving; niets is te gek. Alles kan op je vakantie in Flevoland. Hier lees je er alles over.

Op vakantie in eigen land, maar naar een andere provincie kan natuurlijk ook. Wat dacht je van LimburgFriesland of Overijssel?

Foutje gezien? Mail ons. Dat stellen we zeer op prijs!

Luc Schaepkens

Redacteur