5 campings voor senioren in Nederland

Martine van Kuler

De meeste campings richten zich op stellen en gezinnen. Toch zijn er ook speciale doelgroepcampings waar kampeerders gelijkgestemden kunnen ontmoeten. Op Campingtrend lichten we er geregeld een paar uit. Dit keer campings voor senioren in Nederland.

50-plussers

Eerder schreven we al over campings voor yogaliefhebbers en hondvriendelijke campings. Nu is het de beurt aan campings voor 50-plussers in Nederland. Hoewel de helft van de Campingtrend-redactie nog niet tot deze doelgroep behoort, begrijpen we echt wel dat niet alle senioren blij worden van spelende kinderen en hangende jongeren rond hun kampeerplaats. Daarom vijf campings voor 50-plussers waar het heerlijk rustig is.

Veel campings voor senioren liggen in een rustige, groene omgeving.
Veel campings voor senioren liggen in een rustige, groene omgeving.

Op deze campings zijn 50-plussers meer dan welkom

 1. Oda Hoeve in Kessel (Limburg)
  Deze 50+ camping ligt in een bosrijke omgeving. Dat betekent wandelen, fietsen en genieten van de natuur. Wil je liever op de camping blijven? Dan kun je biljarten of een potje jeu de boules spelen. Het sanitair is aangepast op mindervaliden.
 2. Jelly’s Hoeve in Havelte (Drenthe)
  In een lijstje met campings voor senioren mag deze kleine groene adult only camping niet ontbreken. Jelly’s Hoeve richt zich specifiek op gasten die zonder kinderen willen kamperen. De 50+ camping ligt vlakbij een golfbaan en aan de rand van een mooi natuurgebied dat uitnodigt tot het maken van wandelingen en fietstochten. De camping heeft een overdekte fietsenstalling met oplaadpunten, dus de e-bike kan mee!
 3. Camping De Drie Provinciën in Een West (Drenthe)
  Rust, ruimte en gastvrijheid! Dat zijn de pijlers van deze charmecamping op de grens van Drenthe, Groningen en Friesland. Op deze 50+ camping vind je dan ook geen faciliteiten voor kinderen. Wel zijn er drie natuurlijke visvijvers, ruime kampeerplekken en een restaurant.
 4. Parc de Witte Vennen in Oostrum (Limburg)
  Deze camping in Limburg heeft rustiger gelegen velden die uitermate geschikt zijn voor senioren. Zeker in het voor- en naseizoen is dit een van de campings voor 50-plussers waar het prima toeven is. De plekken zijn ruim en hebben privacy. Er is een vijver waar je de hengel kunt uitgooien en de sanitairgebouwen zijn ruim en verwarmd.
 5. Camping Den Blanken in Neede (Gelderland)
  En speciale 50+ camping is Den Blanken in de Achterhoek niet, maar er zijn wel twee seniorenvelden. Deze liggen vlak bij voorzieningen, zoals het sanitairgebouw. Hier zijn onder meer toiletten op seniorenhoogte geplaatst. Op de seniorenvelden zijn de (klein)kinderen overdag welkom, maar logeren is niet toegestaan.

Nog meer campings voor senioren

Natuurlijk zijn er in Nederland nog veel meer campings voor 50-plussers. Weet jij een 50+ camping die zeker in dit lijstje had gemoeten? Laat het ons dan vooral weten!

Foutje gezien? Mail ons. Dat stellen we zeer op prijs!

Martine van Kuler

(Eind)redacteur

Het zonnetje dat door het tentdoek schijnt, het geluid van zingende vogels, in de buitenlucht ontbijten met verse croissantjes. Daarom houd ik zo van kamperen!