5 campings in verschillende landen waar je een kampvuur mag maken

Martine van Kuler

Ben jij ook zo dol op een knisperend kampvuur? Stiekem schuilt er in ons een pyromaantje, want we vinden het heerlijk om ’s avonds met een glaasje rond het vuur te zitten. Op de meeste campings is fikkie stoken niet toegestaan, maar hieronder vind je 5 campings in verschillende landen waar je een kampvuur mag maken. Dus neem de marshmallows en je gitaar maar mee!

Kampvuur

Zeker in het voor- en najaar, als de avonden wat killer zijn vinden we het heerlijk om bij het kampvuur te zitten. Oke, als je het koud hebt kun je natuurlijk ook gewoon een quillow aantrekken, maar eerlijk is eerlijk, een knisperend vuurtje, een goed glas wijn en een campingbuurman die gezellig op zijn gitaar tokkelt, dát is toch veel fijner? Of je op onderstaande campings een gitaarvirtuoos tegenkomt kunnen we niet beloven, maar dat je er een kampvuur mag maken staat buiten kijf.

Hier mag je een kampvuur maken

 1. Adventure Camp Schnitzmühle in Viechtach, Duitsland
  De naam is niet voor niets gekozen, want Adventure Camp Schnitzmühle mag met recht een avonturencamping heten. Je kunt er onder meer kanoën, suppen, wandelen, mountainbiken en ponyrijden. Na zo’n activiteit is het natuurlijk superleuk om je ervaringen te delen bij het kampvuur. Dat hebben de Duitsers goed begrepen, want op een van de stookplaatsen kun je naar hartenlust een fikkie stoken.
 2. Lievelinge in Vuren, Nederland
  Als een camping in de plaats Vuren ligt, dan kan een vuurtje haast niet ontbreken. Op deze camping staan vuurschalen, dus je kunt gewoon bij je tent een vuurtje maken. Gitaar mee, marshmallows roosteren en je bent verzekerd van een topavond.
 3. Camping Les Pommiers in Chanxhe-Sprimont, België
  Deze camping in de Belgische Ardennen is er ook echt een voor sportievelingen. Het is een rustige camping waar je naar hartelust kunt genieten van het buitenleven: kanoën, boogschieten, steppen, mountainbiken, GPS-tochten maken; het kan er allemaal. ’s Avonds wordt er centraal een groot kampvuur gemaakt. Zelf fikkie stoken is dit dus niet helemaal, maar omdat deze camping ons leuk lijkt mag ‘ie toch op de lijst.
 4. Camping Pé da Munt in Sainta Maria Val Müstair, Zwitserland
  Hou jij van back to basic, dan ben je op deze camping in Zwitserland aan het juiste adres. Nee, we bedoelen niet dat de faciliteiten er slecht zijn, maar verwacht er geen hip publiek met de nieuwste kampeermiddelen. De campings is slecht toegankelijk voor caravans en vouwwagens, dus je vindt er vooral tentkampeerders. Is het een sfeertje dat je aanspreekt en wil je graag bij een kampeerplek een kampvuur maken, dan is deze camping misschien wel wat voor jou.
 5. Camping Vue du Lac in Fours, Frankrijk
  Deze natuurcamping in de Bourgogne ligt aan het l’étang Donjon. In het voor- en najaar vind je er vooral rustzoekers, in het hoogseizoen is het een echte familiecamping. Veel kinderen vinden een kampvuur hartstikke leuk en wat dat betreft komen ze op deze camping aan hun trekken. Er zijn verschillende kampvuurplaatsen op het terrein. Takken zoeken, aansteken en je kunt je eigen broodjes roosteren.

Nóg meer campings waar je een kampvuur mag maken

Natuurlijk zijn er nog veel meer campings in zowel binnen- als buitenland waar je een kampvuur mag maken. Dit artikel is puur bedoeld als inspiratie. Weet je een camping waar je een fikkie mag stoken? Laat het ons dan vooral weten.

En dan nog dit: we willen niet betuttelend doen, maar een kampvuur maken vereist oplettendheid. Voor jezelf én je medekampeerders. Check bij de camping welke regels er gelden. En wil je je vuurtje-stoken-skills verbeteren? In dit artikel vind je tips & tricks.

Foutje gezien? Mail ons. Dat stellen we zeer op prijs!

Martine van Kuler

(Eind)redacteur

Het zonnetje dat door het tentdoek schijnt, het geluid van zingende vogels, in de buitenlucht ontbijten met verse croissantjes. Daarom houd ik zo van kamperen!