5 campings bij een golfbaan in Nederland

Martine van Kuler

Houd je van kamperen en golfen? Dan is het natuurlijk fijn als je die twee kunt combineren. Daarom zetten wij 5 campings bij een golfbaan in Nederland voor je op een rij. Pak de golfclubs maar vast in.

Golfen

Wil jij je swing perfectioneren of oefenen met putten en daarna weer lekker voor je tent een drankje drinken? Wil je een balletje slaan met je campingbuurman? Of ga je graag golfen, maar heb je geen zin om een stuk te rijden naar de golfbaan? Kortom, houd je van kamperen en golfen? Lees dan vooral verder, want de vijf campings hieronder liggen niet ver van een golfbaan!

Golfen in de mist. Foto: Golfbaan Het Woold.
Golfen in de mist. Foto: Golfbaan Het Woold.

Op deze campings kun je kamperen en golfen combineren

 1. Camping de Peelpoort in Asten-Heusden
  Zoals de naam al doet vermoeden ligt deze camping in het Brabantse natuurgebied De Peel. Dat betekent dat je er volop kunt wandelen, fietsen, vissen en… golfen. De Peelpoort ligt namelijk op loopafstand van Golfbaan Het Woold. En laat dat volgens leden en gasten nou de meest gastvrije golfbaan van Nederland zijn. Je kunt er kiezen uit 9 of 18 holes. Ook zijn er vier oefengreens en een drivingrange.
 2. Camping de Berken in Gasselte
  Deze camping in Drenthe ligt midden in het natuurgebied de Hondsrug. In de omgeving vind je verschillende golfbanen, dus het maakt deze camping de ideale uitvalsbasis voor kampeerders die ook een balletje willen slaan. Golfclub De Semslanden ligt op slechts 4 kilometer van de camping. Je vindt hier onder meer een 18 holes-golfbaan en een par 3 baan. Op 7 kilometer van de camping ligt Country Golf Ees. De 18-holes golfbaan heeft lekker veel glooiingen. Heb je geen golfvaardigheidsbewijs (gvb)? Dan kun je terecht op de openbare golfbaan van Exloo op 13 kilometer van de camping. Hier lees je meer over de golfbanen in de omgeving van Camping de Berken.
 3. Golf & Recreatiepark ’t Caves in Wintelre
  De naam zegt het al: op ’t Caves nabij Eindhoven kun je golfen en vakantie vieren prima combineren. De golfbaan in het Brabantse Wintelre is een 9 holes golfbaan en heeft de NGF B status. Ook heeft Golf & Recreatiepark ’t Caves een 9 holes par-3 golfbaan met NGF C-status. De camping is kleinschalig en biedt plaats aan zo’n honderd gasten. Meer weten? Kijk dan op deze website.
 4. De Achterste Hoef in Bladel
  Vlak bij Recreatiepark De Achterste Hoef in de Brabantse Kempen ligt de gelijknamige 9-holes golfbaan, inclusief putting green en drivingrange. Je kunt er golfclinics volgen of golflessen nemen. Wil je meer weten over De Achterste Hoef? Kijk dan deze liveshow terug.
 5. Landal Sluftervallei op Texel
  Eerder schreven wij al een artikel over deze – bij het bungalowpark horende – camping op Texel. Wat we hierin niet vermeldden, is dat je op het waddeneiland ook kunt golfen. Vlak bij Camping Landal Sluftervallei ligt namelijk Golfbaan De Texelse. Hier vind je een golfbaan van 18 holes en een par-3-golfbaan voor de beginnende golfer.

Kamperen in de herfstvakantie
Op camping Landal Sluftervallei stap je zo vanuit je caravan of camper de duinen in.
Kamperen in de herfstvakantie
Op camping Landal Sluftervallei stap je zo vanuit je caravan of camper de duinen in.

Kamperen en golfen in Nederland

Wij noemen in dit artikel vijf campings die een prima uitvalsbasis kunnen zijn voor golfliefhebbers die in de vakantie hun swing willen oefenen. Maar er zijn er natuurlijk nog veel meer. In Nederland, maar ook in het buitenland. Binnenkort zullen we zeker wat campings bij een golfbaan over de grens op een rijtje zetten. Dus ben jij een golfliefhebber? Houd Campingtrend dan goed in de gaten.

Foutje gezien? Mail ons. Dat stellen we zeer op prijs!

Martine van Kuler

(Eind)redacteur

Het zonnetje dat door het tentdoek schijnt, het geluid van zingende vogels, in de buitenlucht ontbijten met verse croissantjes. Daarom houd ik zo van kamperen!