5 boeken voor kampeerliefhebbers

Martine van Kuler

Deze week zou het Boekenweek zijn. Zou, want vanwege coronamaatregelen werd in een eerder stadium al besloten de Boekenweek te verplaatsen naar april. Omdat wij je graag wat kampeerinspiratie geven, tippen we hierbij toch vijf boeken voor kampeerliefhebbers en mensen die houden van het buitenleven en mooie verhalen.

Happy Campers

Happy Campers is van de hand van wijlen Femke Creemers, de oprichtster van Caravanity. Dat is een platform waar wij heel vrolijk van worden, en dat geldt ook voor dit boek. De ondertitel ‘Geluk op wielen’ vinden we dan ook goed gekozen. In Happy Campers vertellen eigenaren vol trots over hun bontgekleurde, retro, stoere of indrukwekkende kampeermiddel. Natuurlijk bevat het boek ook mooie foto’s. Kortom, het hoort echt in het rijtje boeken voor kampeerliefhebbers. Je koopt Happy Campers onder meer op de website van Caravanity.

Trekhaak gezocht!

Theatermaker Tjerk Ridder liftte met een caravan, maar zonder auto, van Utrecht naar Istanbul. Acht landen, 3700 kilometer, 53 liftritten. Onder het motto ‘je hebt anderen nodig om verder te komen’ ging Tjerk letterlijk op zoek naar een trekhaak en daarmee naar gastvrijheid, welwillendheid en vertrouwen. Zijn ervaringen lees je in Trekhaak gezocht! Campingtrend had eerder al een interview met Tjerk. Heb je Trekhaak gezocht! nog niet gelezen? Je kunt het kopen via de website van Tjerk Ridder.

De Happy Camper - Manfreds Kampeer & Survival Gids

In De Happy Camperwhat’s in a name – neemt Manfred de Yeti zijn lezers mee op kampeeravonturen en vertelt hij wat hij weet over inpakken, de tent opzetten, koken, spelen en slapen op de camping en de grootste kampeerongemakken. ‘Er is niets fijner dan ’s ochtends vroeg bij het huilen van de eerste baby op te staan, de natte tent open te gooien en met je blote voeten in een naaktslak te stappen. Toch?’ Moet je hardop lachen als je dit leest? Dan is De Happy Camper echt een boek voor jou. Je koopt het onder meer hier.

Caravan-make-over-1024x1024
Caravan-make-over-1024x1024

Caravan make-over

Als we boeken voor kampeerliefhebbers tippen, dan mag Caravan make-over van Sarah Menz eigenlijk niet ontbreken. De Duitse binnenhuisarchitect laat negen caravaninterieurs zien en geeft handige tips. Speciaal voor Campingtrend lichtte ze al een tipje van de sluier op én onthulde ze haar gouden tip. Wil je meer weten over het restylen van caravans? Of ben je benieuwd hoe je de praktische zaken, zoals verven, behangen en bekleden, aanpakt? Dan is Caravan make-over een aanrader. Het boek is te koop bij onder meer bol.com, Bruna en wellicht ook bij je lokale boekhandel voor 20 euro.

Smakelijk kamperen

Petra Knoth deelt in dit boek de lekkerste, makkelijkste en meest verrassende recepten voor op de camping. Allemaal vlot te bereiden op één of twee pitjes. Denk hierbij aan hartige pannenkoek met spinazie, een eitje met zoete aardappel en spek, panpizza met zelfgemaakte tomatensaus en een couscoussalade met amandelen. Ook bekende Nederlanders, onder wie Katja Schuurman en weerman Peter Kuipers Munneke delen hun lekkerste recepten én hun kampeerervaringen. Loopt het water je al in de mond? Smakelijk kamperen koop je onder meer bij bol.com.

Natuurlijk zijn er nog veel meer boeken voor kampeerliefhebbers. In april, als de Boekenweek echt plaatsvindt, geven we je gewoon nog een lijstje.

Foutje gezien? Mail ons. Dat stellen we zeer op prijs!

Martine van Kuler

(Eind)redacteur

Het zonnetje dat door het tentdoek schijnt, het geluid van zingende vogels, in de buitenlucht ontbijten met verse croissantjes. Daarom houd ik zo van kamperen!