Caddy

Nieuwe Volkswagen Caddy ook als Maxi

Nieuws

Volkswagen presenteert de nieuwe generatie van de besteller Caddy. Later volgt er een extra lange Maxi, die voor de zelfbouwer interessant kan zijn.

Volkswagen Caddy sinds 2003

De eerste VW Caddy verscheen in 2003. In feite een mix van de Golf en de Touran. Inmiddels is hij in gebruik als bestelwagen, mini-van en ruime gezinsauto. Er kwamen ook de nodige kampeermodules op de markt. Hiermee maak je van de Caddy snel en eenvoudig een minicamper. De nieuwe vijfde generatie maakt gebruik van het zogenaamde MQB platform (Querbaukasten). Hij staat – samen met de nodige zustermodellen – op het nieuwste personenauto-platform van VW.

VW Caddy

Niet groter geworden

De nieuwe Caddy is slechts een heel klein beetje groter geworden. Je hebt het dan over 1 centimeter in de lengte en een halve centimeter in de breedte. Hij is wel duidelijk platter dan zijn voorganger. Met een hoogte van 1,79 meter werd hij ook een fractie lager. Aan de achterkant kun je kiezen uit een klep of twee openslaande deuren.

Maxi-uitvoering als camper?

Op de Maxi-uitvoering van de Caddy moeten we nog even wachten. Hij is met een lengte van 4,85 meter 35 centimeter langer. De laadruimte meet 2,15 meter. Dat zou genoeg moeten zijn om te voldoen aan de inrichtingseisen van de Belastingdienst (minimaal 2 meter). Met een hefdak voor de juiste hoogte natuurlijk. Dit durven we echter niet met zekerheid te stellen. De belastingdienst keurde namelijk eerder ook de Nissan Nv200 goed, maar is hier inmiddels op teruggekomen.

Maxi Caddy 2020
De nieuwe Caddy Maxi hier nog als concept.

Verder blijft er ook bij de nieuwe Caddy het nodige te kiezen. Eén of twee schuifdeuren bijvoorbeeld. Met of zonder ramen. De personenauto-versie heet Van. Die is helemaal mooi met het optionele glazen panoramadak. Ook optioneel is een digitaal dashboard. Compleet met een 10 inch groot multimedia-beeldscherm. De Caddy is verbonden met het ‘We Connect’ online systeem. Je kunt er o.a. pechhulp mee oproepen. Via dit systeem zijn ook de nodige functies als de standkachel te bedienen.

Ruime keus

De Caddy is er als diesel met 75 tot 122 pk. Als benzineversie heeft hij 116 pk. En er is nog een motor op gas met 130 pk. Achter is een nieuwe as gemonteerd als vervanger van de starre achteras met bladveren. Het gebruikte MQB-platform zorgt ervoor dat de Caddy ook is voorzien van de nodige assist-systemen zoals we die al kennen uit de Golf. Een zeventrapsautomaat en vierwielaandrijving zitten ook in het optie-pakket.

Prijzen voor de nieuwe VW Caddy zijn nog niet bekend. Hij is leverbaar vanaf het vierde kwartaal 2020.

Naar de site van Volkswagen bedrijfswagens.

Foutje gezien? Mail ons. Dat stellen we zeer op prijs!

Relevant