Nieuwe Sterckeman Easy 470 LJ

Caravans

Caravanbouwer Sterckeman voegt een indeling toe aan de instapserie Easy. Daarmee groeit de Easy-serie in een jaar tijd van vier naar acht indelingen. Nieuwste telg is de 470 LJ.

470 LJ heeft enkele bedden

Naast de nieuwe indeling heeft het nieuwe seizoen vooral cosmetische aanpassingen in petto. Zo zien we andere achterlichten. En een ander streepje op de buitenkant. Het model 340 CP vervalt. Daarvoor in de plaats komt de 350 CP. De bestaande indeling 470 krijgt er een variant met enkele bedden bij. De nieuwe 470 LJ heeft enkel bedden in V-vorm. Die kennen we van Eriba. De twee enkele bedden zijn afzonderlijk omhoog te klappen. Ze raken elkaar in het midden. De bagageruimte onder het bed loopt daardoor over de hele breedte van de caravan. Die is met 2,10 meter redelijk smal te noemen. Dat kan, want je hoeft niet in de breedte te slapen. Het maakt van de 470 LJ een wendbare toercaravan. Ook het leeggewicht van nog geen 100o kilo helpt daaraan mee.

470 LJ

Stap je naar binnen, dan staat links naast de deur de badkamer met daarnaast de zithoek. Rechts naast de deur staat het keukenblok. Drie pitten en een lage koelkast. Daar tegenover de hoge kast. Voorin – af te scheiden met een vouwwand – de twee enkele bedden. Wil je het spannender? Dan kun je kiezen voor het kleurige interieurdessin Plata. De 470 LJ mag tot 1200 kilo worden beladen. Hij is 6,4 meter lang. De caravan is bedoeld voor reizende koppels. Van de dinette kun je desgewenst een derde slaapplek maken. De zithoek achterin is gelijk aan die van de 390 CP (foto boven artikel). Hij is er af-fabriek vanaf zo’n 14.200 euro.

Ook nieuw: de Easy 350 CP

De kleine 350 CP is nieuw en valt op. Hij heeft het bed dwars voorin staan. Meteen daaraan vast zit een dinette. Dat is weer eens iets anders. De kleine ronde tafel past – als je hem niet nodig hebt – in de hoge kast. Je kunt er dan een driepersoonsbed van maken. Dit model is gelijk aan de Alba 350 van Caravelair. De Sterkceman Easy en de Caravelair Alba zijn zusjes van elkaar.

Foutje gezien? Mail ons. Dat stellen we zeer op prijs!

Relevant