Morelo

Nieuwe Palace van Morelo wederom Koninklijk

Campers

Morelo presenteert zijn nieuwe luxus-liner, de Palace, op de komende Caravan Salon in Düsseldorf. Het design is nog markanter en sportiever. De technische details zijn overgenomen uit de Empire-serie. Het juweel in een nog betere uitvoering.

WideAxle optioneel

Jochem Reinmann en Reinhard Löchner van Morelo verklaren trots: “De nieuwe Palace is het bewijs dat we onze klanten altijd het beste bieden. Het was al een juweel, maar het is ons toch gelukt hem nog beter te maken.” Het premiummodel is niet alleen een juweel om te zien. De 205 pk sterke camper is voorzien van een achttrapsautomaat. Optioneel kan hij worden voorzien van het zogenaamde WideAxle. Je krijgt dan een door Morelo en Fahrzeugbau Meier ontwikkelde 20 centimeter bredere vooras. Daarmee maak je de Palace stabieler, de wielen staan beter in de wielkasten. Een detail dat er ook nog eens prima uitziet.
Veel aandacht kreeg de elektronica in de nieuwe Palace. Made in Germany, want in samenwerking met Büttner Elektronic. Een bedrijf met ruim 25 jaar ervaring op het gebied van elektronica in campers. De Palace is als Liner verkrijgbaar met de Iveco Eurocargo als basis. Ook kun je kiezen voor de Mercedes Atego als basis. Optioneel is een dieseltank met een inhoud van 200 liter bij de Iveco.
Morelo Palace woonruimte
Het nieuwe model maakt qua design een duidelijk statement. Een helder en duidelijk lijnenspel met nog meer dynamiek als resultaat. De achterkant blijft daarbij typisch Morelo. De nieuwe spoiler aan de achterkant ziet er niet alleen goed uit. Hij heeft een positieve invloed op de rij-eigenschappen en zorgt voor minder vuil op de achterkant. De luifel is vanaf nu in het dak geïntegreerd. Strakke wanden en een nog homogener uiterlijk. Stalen ventielen, eventueel op aluminium velgen met de hoogste draagkracht en bodembescherming dragen bij aan meer veiligheid.

Zelfde afmetingen

De afmetingen van het nieuwe model blijven gelijk met die van het vorige. De lengte komt, afhankelijk van het gekozen model, tussen de 8 en 9,5 meter uit. Hij is 2,4 meter breed (optioneel 2,5) en 3,44 meter hoog. De verwarmde garage biedt genoeg ruimte voor fietsen of een scooter. In het G-model past er zelfs een Smart in. De verwarmde dubbele bodem is via de luiken aan de zijkant te bereiken. Met een hoogte van 42 centimeter heb je er heel wat extra bergruimte aan. Voor de verwarming zorgt een Alde-vloerverwarming. De nieuwe deur naar het woongedeelte is van maatje XL. Te openen en sluiten op afstand of via het codeslot.
Morelo Palace slaapkamer
Extra smalle A-stijlen, 100 millimeter meer ruimte in de breedte dan bij vergelijkbare modellen en een nieuwe panorma-voorruit zorgen voor een harmonieus geheel. De zijramen in de cabine zijn geïsoleerd en voorzien van horren en verduistering. De voorruit is verwarmd. Optioneel kan worden gekozen voor Lava Stone, Quartz of Granite voor de tafelbladen. Ook is er keus uit diverse nieuwe stoffen. Nieuw is ook het decor Aralie in een lichte houttint.
Het zelf ontworpen dashboard is voorzien van de nodige openingen voor ontluchting. Dit voorkomt het beslaan van de ramen. In het midden is er de optie voor een 9 inch navigatieapparaat. Dit scherm is draaibaar voor chauffeur en bijrijder. De wanden zijn van aluminium en voorzien van een 40 millimeter dikke isolatie. Dak en bodem zijn voorzien van GFK. De verswatertank heeft een inhoud van 380 liter. De afvalwatertank van 250 liter. Evenveel als de tank voor het toilet. Je kunt dus even zonder sani-zuil. Voor het eerst te zien in Düsseldorf, hal 5 stand C05.
Morelo Palace 2019
www.morelo-reisemobile.de

Foutje gezien? Mail ons. Dat stellen we zeer op prijs!

Relevant