milieuzone

Nieuwe milieuzone: in eigen stad mag met dieselcamper

Nieuws

Het kabinet grijpt in bij de wildgroei aan milieuzones. Eerder werd al bekend dat er twee zones komen waar gemeenten uit kunnen kiezen per 1-1-2020. Er komt geen algehele vrijstelling voor campers. Wel mag je de zone in je eigen woonplaats in met je oudere dieselcamper.

Kabinet wijkt af van advies

In het advies van staatssecretaris van Veldhoven was nog sprake van een algehele uitzondering voor campers. Dat advies ging vorig jaar juni richting Tweede Kamer. Het kabinet wijkt daar nu van af. Geen algehele vrijstelling voor campers. Wel mag je met je oudere dieselcamper de milieuzone in je eigen woonplaats in. Zo kan onder andere het in- en uitladen gewoon voor de eigen voordeur.
Er komen per 1 januari 2020 twee soorten zones waar gemeenten uit mogen kiezen. Diesels mogen de zone niet in als ze op die datum 20 of 15 jaar of ouder zijn. De ene zone is daarmee strenger dan de andere. Benzineauto’s blijven gewoon toegang houden tot de zones. Elke gemeente zal een keuze moeten maken. Ook komen er overal duidelijke en gelijke borden om de zones aan te geven. De Tweede en Eerste Kamer moeten zich wel nog buigen over het voorstel.

NKC: blij met duidelijkheid

De Nederlandse Kampeerauto Club (NKC) is blij dat er eindelijk duidelijkheid komt voor camperbezitters. Hoewel je niet meer elk centrum in kunt rijden met je camper kun je wel voor je deur in- en uitpakken. De NKC is voorstander van camperplaatsen aan de rand van de stad. Het centrum bezoeken doe je vervolgens met de fiets of het openbaar vervoer. Deze regeling sluit daar prima bij aan.
 

Foutje gezien? Mail ons. Dat stellen we zeer op prijs!

Relevant