Nieuwe Mercedes Sprinter eerste helft 2018

WVTTK

De eerste schets werd door Mercedes-Benz vrijgegeven op de North American Commercial Vehicle Show. De nieuwe Sprinter komt eraan in de eerste helft van 2018.

Nieuwe Sprinter ook elektrisch

Mercedes heeft het over een nieuwe generatie. Eigenlijk is het de tweede facelift. Deze keer zonder Volkswagen, want de nieuwe Crafter is voor het eerst een eigen product van VW. Dus geen cloon meer van de Mercedes. Hoewel ook de nieuwe modellen nog veel op elkaar zullen lijken. Natuurlijk zijn er in Duitsland al spionagefoto’s opgedoken van een pick-up Sprinter nieuwe stijl. Ze lieten weinig zien. Mercedes liet weten 150 miljoen euro uit te trekken voor een elektrische versie van de Sprinter en de Vito. Naar verwachting een soort hybride plug-in.
De “sensuele puurheid” van de vormgeving en een uitbreiding van het aantal uitvoeringen moeten ervoor zorgen dat de Sprinter het succes blijft dat hij is. Sinds zijn introductie in 1995 werd hij in meer dan 130 landen ruim 3,3 miljoen keer verkocht. Daarmee is hij een van de succesvolste bedrijfsvoertuigen ooit. Dat hij nog springlevend is bewijzen de verkooprecords van dit jaar. Nooit eerder werden er in de eerste zes maanden van één jaar zoveel exemplaren verkocht dan dit jaar (96.200 stuks). Het nieuwe model zal leunen op de Vision Van Drive and Design van vorig jaar.

Van bestelbus naar Hightech

Er was een tijd dat alleen veel ruimte en genoeg laadvermogen belangrijk was. Nu moet een bestelbus meer in huis hebben. Hij moet constant in verbinding staan met het digitale netwerk en het is best handig als je hem meteen ook als rekenmachine kunt gebruiken. Wat dat aangaat zal het nieuwe dashboard niemand teleurstellen. Alsof je thuis achter je computer zit.
Sprinter
Neemt niet weg dat je er ook nog steeds genoeg in kunt meenemen. Er komen drie verschillende dakhoogtes en hij kan tot 5,5 ton aan gewicht hebben. Je kunt voor een voorwiel-, achterwiel of vierwielaangedreven versie kiezen. Op de site autoevolution.com doken de eerste foto’s op van de nieuwe Sprinter als camper. De nog te bouwen exemplaren van de “oude” serie schijnen inmiddels nagenoeg uitverkocht te zijn.
www.mercedes-benz.nl
Fotocredit eerste foto: Autoevolution.com.
 

Foutje gezien? Mail ons. Dat stellen we zeer op prijs!

Relevant