Ford Transit 2019

Nieuwe lichtere Ford Transit

Nieuws

De Ford Transit kreeg een update. Gevolg: hij werd lichter waardoor het laadvermogen met 80 kilo toenam ten opzichte van het huidige model. Hiervoor werd bijvoorbeeld de motorkap van het lichter aluminium, scheelt meteen 5,4 kilo met de stalen kap.

Lichtgewicht

Behalve het gebruik van lichtere onderdelen keek Ford ook naar de lucht- en ruimtevaarttechnieken om winst te halen. Zo kon de achteras voor de achterwielaangedreven versie 14,7 kilo lichter worden. De nieuwe tussenwand zorgt voor een besparing van 4,4 kilo. De nieuwe ontwikkelde stalen velgen zijn even stevig, maar hebben minder materiaal nodig bij het maken. Met vijf velgen per voertuig is dat weer 5,5 kilo. Al met al verloor de achterwielaangedreven versie 80 kilo. De voorwielaangedreven variant viel 48 kilo af. Dit kwam ten goede van het laadvermogen. Wat voor een bestelwagen natuurlijk een wereld van verschil kan maken.

Vier motoren

Een andere grotere grill valt op, met dikkere horizontale banen. De voorkant ziet er iets ronder uit. Nieuw is ook het Ford-Sync 3 infotainment systeem met een 8 inch groot touchscreen en spraakbediening. Onder de kap is er keus uit diesels van 105, 130 en 170 pk. Nieuw is de 185 pk sterke variant. Ford heeft ook een 48 volt mild hybride-diesel. Deze is vooral bij vaak stoppen en starten in de stad tot aan 8 procent zuiniger.
Dash 2019 Transit Ford
Ook de nieuwe Transit zit vol met assist-systemen. Zoals de dode hoek assist in combinatie met de aanhanger-assist en de intelligente cruise control. Deze voorkomt dat je harder gaat rijden dan toegestaan. De nieuwe Transit, de lichtste en slimste ooit, zal vanaf halverwege 2019 te koop zijn.
www.ford.nl

Foutje gezien? Mail ons. Dat stellen we zeer op prijs!