La Strada Nova

Nieuwe La Strada Nova

Campers

De nieuwe La Strada Nova heeft als basis de Mercedes Sprinter. De woonruimte is uit één schaal gfk gemaakt. Monocoque heet dat. Er komen twee indelingen van dit vlaggenschip.

La Strada Nova vanaf het voorjaar

De nieuwe La Strada Nova is leverbaar vanaf het voorjaar van 2020. Tot die tijd moeten we het doen met de foto’s. Er komen twee indelingen. Een 6,46 meter lange en een 6,99 meter lange camper. La Strada zet deze monocoque wooncabine op het achterwielaangedreven chassis van de Sprinter. Vierwielaandrijving is ook mogelijk. Het is flink wat werk, deze opbouwmethode. Maar ook bijzonder duurzaam, prima geïsoleerd, zonder zwakke plekken en met strakke lijnen.

La Strada Nova rear
La Strada Nova EB

Maar dan heb je ook wat

La Strada geeft meteen toe dat de ontwikkeling een stuk langer heeft geduurd dan de bedoeling was. Wat bleef is de monocoque-bouwwijze. Verder is het een compleet nieuw ontwikkeld voertuig. Veel wensen van klanten en dealers zijn in het ontwerp meegenomen. La Strada denkt het huidige succes van deze topserie dan ook een vervolg te kunnen geven. Hij is compact en voldoet aan de hoge eisen van dit merk op het gebied van kwaliteit, uitrusting en comfort.

Nova EB 2020

La Strada Nova is glad als een baby

Aan de buitenkant geen scharnieren of handgrepen aan de luiken. Verder heeft de Nova een duidelijk bredere deur in het woongedeelte. De licht getinte ramen vormen een geheel met de opbouw. Aan de achterkant een groot raam dat zorgt voor veel lucht en licht in het interieur.

La Strada Nova M
La Strada Nova M

Nova M en EB

De Nova M – 6,46 meter lang – heeft de van de voorganger bekende indeling met drie slaapplaatsen in een hefbed in lengterichting. Dit hangt boven de zithoek. Achterin nog een dwarsgeplaatst éénpersoonsbed. Standaard (dus zonder later aangebrachte accessoires) weegt hij 4100 kilo. Het laadvermogen bedraagt een probleemloze 920 kilo. (Leeggewicht is dus 3180 kilo).

La Strada Nova M rear

De Nova EB (foto boven artikel) heeft achterin enkele bedden en is 6,99 meter lang. Ook hij heeft een maximaal toegestaan gewicht van 4100 kilo. Het laadvermogen bij deze versie is 710 kilo. (Een leeggewicht van 3390 kilo). Voor een tweepersoons camper moet dit ruimschoots voldoende zijn. Beide modellen hebben vier goedgekeurde zitplaatsen met gordel. Een Isofix-sluiting voor een kinderzitje ontbreekt niet. Ook de verwarmde comfortstoelen van SKA zijn standaard.

Nova M indeling 2020

In de opbouw is een luifel weggewerkt. Naast de optionele vierwielaandrijving is er nog heel wat te kiezen. Tien verschillende kleuren, tien verschillende houttinten. Dertien verschillende kastkleppen en maar liefst 115 verschillende stoffen voor de meubels. Van leer tot stof en half-half.

De La Strada M is er vanaf 95.430 euro. De La Strada EB met 163 pk kost 97.430. Deze prijzen zijn exclusief bpm.

Foutje gezien? Mail ons. Dat stellen we zeer op prijs!

Relevant