Nova M

Nieuwe La Strada Nova M buscamper

Campers

De La Strada Nova M staat op de Mercedes Sprinter. Het is een bijzondere buscamper met een duurzame monocoque opbouw en een garage.

Nova M is vooral ook mooi

Een opbouw gemaakt uit één stuk kunststof heeft een aantal voordelen. Maar voordat we die gaan opnoemen, even iets anders. Het is natuurlijk een kwestie van smaak. Maar wat ís de Nova M mooi. De Nova heeft een design dat hem zonder meer uniek maakt. De Nova EB met enkele bedden won niet voor niets de Red Dot Award voor zijn uiterlijke vormgeving. De Nova M lijkt op de EB, maar is korter. Het scheelt 53 centimeter om precies te zijn. De nieuwe M is 10 centimeter langer dan het vorige model. Dat merk je natuurlijk in het interieur. Basisvoertuig is de achterwielaangedreven Mercedes Sprinter.

La Strada

De monocoque opbouw staat garant voor een uitstekende isolatie. Het kan nergens gaan lekken. En je kunt er dus een schitterende vorm aan geven. De prima afwerking is overal doorgetrokken. Zo valt de luifel in het dak en zijn de ingelegde ramen donker van tint. Zelfs de roosters van de koelkast hebben de juiste kleur. Er zijn geen rare uitsteeksels te vinden. Handgrepen en scharnieren zijn er niet of nauwelijks. Alles is zo strak mogelijk gehouden. De Nova M heeft drie slaapplaatsen. Twee in het hefbed boven de zithoek. Dat heeft een bedmaat van 205 bij 140 centimeter. De derde is het eenpersoonsbed dat dwars achterin staat. Dat is een aangename 205 bij 97 centimeter groot.

Nova M interieur

Buscamper met garage

Het interieur is verder redelijk klassiek te noemen. Voor het eenpersoonsbed achterin de hoge kast en de badkamer. Voor de hoge kast het keukenblok. Hier zien we twee pitten en een koelkast met een inhoud van 80 liter. Voor de badkamer een L-vormige zitbank. In totaal zijn er vier zitplaatsen voorzien van een gordel. Bijzonder is de garage onder het bed achterin. Er zijn geen achterdeuren. Op die plek zit een groot te openen raam. De garage is bereikbaar via twee grote luiken aan weerszijde van de bus. Standaard weegt de Nova M maximaal 4100 kilo. Je kunt zo’n 920 kilo aan bagage meenemen. Op verzoek is hij er ook in een 3500 kilo-versie voor reizende koppels. Het laadvermogen voor deze versie is 320 kilo.

De rijke uitrusting van de Nova M omvat o.a. de 163 pk sterke motor. Standaard zijn alle assist-systemen van de Sprinter. Centrale vergrendeling ook op het woongedeelte. Een verwarmde afvalwatertank. Een raam in de badkamer. En de al genoemde luifel. Een automaat is optioneel, evenals vierwielaandrijving. Ook is er een Comfort- en een Technik-pakket. De lijst van mogelijke extra’s is lang. Je kunt de toch al niet kale Nova M helemaal naar je zin maken.

Naar de site van La Strada.

Basis: Mercedes Sprinter 163 pk
Afmetingen (lbh): 6,46 / 2,15 / 2,99 meter
Maximaal gewicht: 3500 / 4100 kilo
Zit-/slaapplaatsen: 4/3
Prijs: rond de 109.000 euro

Foutje gezien? Mail ons. Dat stellen we zeer op prijs!