Westfalia James Cook 2019

Nieuwe James Cook met slide-out

Campers

Bij Westfalia leeft de legende voort. De James Cook is daar terug van weggeweest. Het vorige model stopte in 2013. Het nieuwe topmodel van de Duitse buscamperbouwer heeft de Mercedes Sprinter als basis. Aan de achterkant valt de slide-out op.

Beloofde vierde generatie

De populaire James Cook heeft tijdens zijn bestaan een zeer goede naam weten op te bouwen als buscamper. Niet voor niets beloofde Westfalia bij het stopzetten van de productie in 2013 al een vervolg. Dat zou er komen als een nieuwe generatie Sprinter zou verschijnen. En zie, de nieuwe Sprinter is er en zo ook de inmiddels vierde generatie van de vers in Gotha gepresenteerde James Cook. Voor het eerst in zijn bestaan is er keus uit drie carrosserie-varianten.
James Cook 2019 interieur

Slide-out

Het standaardmodel heeft het gewone Mercedes-dak, vier zit- en twee slaapplaatsen. Dan is er een versie met hefdak. Vier slaap- en zitplaatsen rijk. Topper is het model met een vast verhoogd gfk-dak. Deze heeft eveneens vier zit- en slaapplaatsen aan boord. Wat ze gemeen hebben, is het nieuw ontwikkelde slide-out systeem aan de achterkant. Binnen 40 seconden schuift de achterkant naar buiten. Resultaat is een slaapplek van 2,07 meter lang en 1,40 meter breed. En dat in een compacte buscamper van nog geen 6 meter lengte. Een mijlpaal. Handig is dat alle camperfuncties zijn te bedienen vanaf het touchscreen op het dashboard, het paneel in de woonruimte en je smartphone. Het model met het hoge vaste dak is voor het eerst te zien – de wereldpremière dus – op de Caravan Salon in Düsseldorf.
James Cook 2019 slide-out
www.westfalia-mobil.com

Foutje gezien? Mail ons. Dat stellen we zeer op prijs!

Relevant