MasterLine T

Nieuwe Hymer B MasterLine T halfintegraal

Campers

De Hymer B MasterLine T is een halfintegraal met de Mercedes Sprinter als basis. Hij heeft het SLC chassis van Hymer en een breedspoor achteras van AL-KO. Het rijgedrag is ongeëvenaard.

MasterLine T mét neusje van de zalm

De MasterLine is er al als integraal. Als 780 – die prompt de German Design Award won – en als 790. Daarna kwamen de 880 en 890, twee integralen met een tandemas. Nu – modeljaar 2021 – komen er ook halfintegralen in de MasterLine-uitvoering. De 780 is ook nu de eerste. Hij is 7,89 meter lang, 2,35 meter breed en 2,96 meter hoog. De uitrusting staat op hetzelfde hoge niveau als de integraal. Het enige verschil is dat de halfintegraal voorzien is van een Sprinter-neusje (van de zalm).

MasterLine T 780

Ook de halfintegraal heeft een volledig vlakke bodem. Zowel aan de bovenkant als de onderkant. Daar zit 33 centimeter ruimte tussen. Hiermee ontstaat plek voor o.a. de accu’s, watertanks, boiler etc. En het zorgt tevens voor een laag zwaartepunt. Onder de kap huizen 170 pk’s. Deze zijn gekoppeld aan de 9-G Tronic automatische versnellingsbak.

Compromisloos interieur

De B MasterLine 780 T heeft enkele bedden. De BML 790 T heeft een queensbed. De garage daaronder heeft een hoogte van 133 centimeter. Daar komt de opbergruimte in de dubbele bodem nog eens bij. Deze is van beide kanten bereikbaar. De royale zitgroep en de zeer ruime keuken kennen we al van de integralen. Ook het sanitair met aparte douche is ruim van opzet. Wat het interieur betreft is er qua stoffering keus uit het chique Velvet Ash of het frisse Grand Oak. Ook zijn er diverse stof- en leervariaties mogelijk.

BML T

Als Hymer bij de halfintegralen dezelfde weg volgt als bij de integralen staan ons nog twee modellen te wachten. Dat zouden dan de 880 T en 890 T worden. Misschien ook wel – net als bij de integralen – met tandemas. Verwachting is dat de nieuwe Hymer B MasterLine T leverbaar is met verschillende maximaal toegestane gewichten. Onder de 3500 kilo blijven is mogelijk. Het is alleen de vraag of je dat moet willen. Prijzen beginnen naar verwachting bij 104.000 euro. We komen later uitgebreider op dit nieuwe model terug.

Naar de site van Hymer.

Foutje gezien? Mail ons. Dat stellen we zeer op prijs!

Relevant