ZOEK BINNEN ARTIKELEN

Home Nieuwe generatie Iveco Daily
Nieuwe generatie Iveco Daily
Nieuws

Nieuwe generatie Iveco Daily

  1. 14 april 2019, 11:00
  2. 0 Reacties

Iveco kon met de Daily natuurlijk niet achterblijven. Daarom zit de nieuwste generatie – als de klant dat wenst – vol met assist-systemen. De meeste zijn namelijk optioneel. Er is dus iets te kiezen voor bijvoorbeeld de zelfbouwer die zweert bij achterwielaandrijving.

Rijden gaat bijna vanzelf

Dat begint al met de naviceiver midden in het dashboard. Optioneel vanaf een prijs van 1100 euro. Hierop kun je instellen of je met een voertuig van boven of onder de 3500 kilo onderweg bent. Ook kun je verbinding maken via je mobiel. Optioneel kun je ook de bandenspanning per band (ook bij dubbelucht achter) aflezen. Dat kost 350 euro. Leuk is ook de tempomat die zelf zorgt voor voldoende afstand tot je voorligger. De prijs: 950 euro. En er is de zogenaamde Lane-assist die ervoor zorgt dat je netjes binnen de lijntjes van jouw weggedeelte blijft. Daarvoor tik je nog eens 950 euro af. Dan is er nog een automatische noodrem. Wanneer je moet remmen en je zelf nét even de andere kant opkijkt, zorgt deze dat de Daily toch op tijd stilstaat.

Iveco Daily 2020

Queue Assist noemt Iveco de combinatie van deze drie assist-systemen. Zet je tempomat op 50 kilometer per uur en je hoeft in de stad niks meer zelf te doen.  Optrekken, remmen (tot stilstand) hij doet het allemaal zelf. Overbodig ben je als chauffeur gelukkig nog niet. Laat je namelijk het stuur los, dan krijg je vrij snel via het systeem de opdracht dit weer vast te pakken. Anders is de rit afgelopen. Alle systemen zijn ook te leveren op de basisvoertuigen die worden gebruikt voor integraalcampers tot aan een totaalgewicht van 7 ton.

2020 Daily Iveco exterieurHandrem zit niet meer in de weg

Wie draaibare stoelen heeft, weet dat daarbij de handrem soms behoorlijk in de weg kan zitten. Dat heeft Iveco opgelost. Voor 400 euro extra wordt de handrem vervangen door een ander systeem zonder hendel bij de stoel. Ook de buitenkant van de nieuwe generatie kreeg een opfrisbeurt. Andere grill, smallere lampen (optioneel voor 950 euro ook als led met 15% meer lichtopbrengst). De Daily gaat af-fabriek 32.340 euro kosten. Bouw je er een camper van, dan komt er in ons land nog zo’n 15.000 euro aan bpm bij.

www.iveco.com

VORIGE BERICHT VOLGENDE BERICHT

REAGEER OP DIT ARTIKEL

GERELATEERDE ARTIKELEN

MEER Nieuws NIEUWS