Nieuwe Ford Ranger trekt wel 15 caravans

Video

Ford wil aandacht voor het nieuwste model van de Ford Ranger pick-up. Om te laten zien dat je er meer mee kunt dan van de gebaande paden af wijken, hing Ford er vijftien caravans achter. Dat is 21 ton aan de trekhaak. De Ranger kreeg het er niet warm van.

Ranger trekt lint van 100 meter lang

De Ranger met de vijftien caravans vormt een lint van 100 meter lang. Plaats van het gebeuren is Millbrook in het zuidoosten van Engeland. Leuke reclamestunt natuurlijk. Het bleek niet eens zo gemakkelijk om het konvooi op de weg te houden. Die weg bevond zich op het testterrein Proving ground, het grootste in zijn soort in Europa. Behalve dat alle caravans moesten worden voorzien van een trekhaak, werden ze voor de zekerheid ook verstevigd met een stalen frame. Het ombouwen duurde bijna een maand. De chauffeur van de Ranger, stuntrijder Paul Swift – ook bekend van Top Gear – sprak van zijn langzaamste stunt ooit, maar noemde het ook een van zijn moeilijkste stunts.
Ford Ranger Wildtrak 2019
De nieuwe Ford Ranger heeft een 2 liter EcoBlue diesel met AdBlue. Deze is er als 130 en 170 pk. Kies je voor de versie met Bi-Turbo, dan heb je 213 pk. Wil je liever de 3,2 liter vijfcilinder? Dan moet je nog geduld hebben tot september. De Ranger is er als Wildtrak en als Limited in verschillende uitvoeringen. Zo is er een enkele cabine met twee zitplaatsen, een super cabine met vier zitplaatsen en een dubbele cabine met vijf zitplaatsen. Prijzen in Nederland vanaf 25.400 euro.
www.ford.nl

Foutje gezien? Mail ons. Dat stellen we zeer op prijs!

Relevant