Fietroute wijnen

Nieuwe ‘fietsroute en wijnen’ in Duitsland

Uit tips

De naam van de ‘Badischer Weinradweg’ zegt het al: hier draait het om fietsen en wijnen. Deze nieuwe fietsroute voert door de zonnigste regio van Duitsland. Onderweg kun je – als de grenzen weer open zijn – her en der wijn proeven.

Fietsroute van 460 kilometer

De Badischer Weinradweg is 460 kilometer lang. Hij loopt van de Zwitserse grens tot aan Laudenbach. Dat ligt op de grens van het volgende wijnbouwgebied: de Hessische Bergstraße. De fietsroute wordt geopend op 18 en 19 april. Ter ere van de opening zou er een Wine & Bike weekend gehouden worden. Op meer dan zestig adressen langs de route kon je dan pauzeren en genieten. Dat staat door de omstandigheden voorlopig even in de ijskast.

De fietsroute voert door vijf Duitse wijnregio’s. Het landschap is verrassend afwisselend. Je fietst door de regio’s Markgräflerland, Kaiserstuhl, Tuniberg, Breisgau en Ortenau aan de westrand van het Schwarzwald. Vervolgens wijzen de bordjes je de weg naar Kraichgau en wijnbouwgebied Badische Bergstrasse. Langs de route bevinden zich ruim driehonderd wijngerelateerde bedrijven.

fietsroute heidelberg
Heidelberg.

Genieten van het uitzicht

Je fietst – straks als het weer mag allemaal – ook langs het eerste Duitse kurkentrekkermuseum in Vogtsburg-Burkheim. Onderweg kom je de nodige steden tegen die het bekijken waard zijn. Denk aan Freiburg, Baden-Baden, Rastatt, Karlsruhe en Heidelberg. Hou je van een mooi uitzicht? Drink dan zeker een wijntje op Schloss Staufenberg bij Durbach. Of op de Turmberg in Karlsruhe-Durlach.

Klik hier voor alle informatie over deze fietsroute.

Foutje gezien? Mail ons. Dat stellen we zeer op prijs!

Relevant