Sprite

Nieuwe designs en indelingen bij Sprite

Caravans

Het Engelse Sprite caravans is onderdeel van de Swift Group Limited. Voor het nieuwe seizoen komt de caravanbouwer uit Cottingham met nieuwe indelingen en designs.

Sprite 2021: vier bekende series

De vier bekende en succesvolle Sprite-caravanseries blijven. De kleine Basecamp krijgt een nieuwe buitendecoratie en een sportievere aankleding. De buitendeur krijgt voor het nieuwe seizoen een raam. Naast de bekende Basecamp komt er een Basecamp 4 met vier bedden (foto boven artikel). De Basecamp met twee bedden heet daarom voortaan Basecamp 2. De Sprite Basecamp 4 heeft een binnenlengte van 3,91 meter. Daarmee is hij 49 centimeter langer dan de Basecamp 2. Dat schept ruimte voor een extra zitje. Dit kan worden omgebouwd tot een stapelbed.

Sprite Basecamp 4
Basecamp 4.

Ook de Alpine Sport krijgt een nieuwe buitendecoratie. De bekleding is nieuw. De bovenkastjes aan de zijkant zijn voortaan voorzien van scharnieren. Hierdoor zijn ze over de totale lengte te openen. De kleinste uit deze serie – de 370 EK – krijgt een wasbak met onderkastje in de toiletruimte. De Mondial SE serie krijgt een nieuwe buitendecoratie. Ook hier zijn de bovenkastjes voortaan aan de voorzijde te openen.

Sprite
Alpine Sport 370 EK.

Nieuw model bij de Cruzer SR

Net als bij de Mondial krijgt de Cruzer SR een nieuwe buitendecoratie en andere bovenkastjes. Ook in deze serie een nieuwe indeling: de Cruzer 550 SR. Deze heeft een binnenlengte van 5,83 meter. Hij is met 2,44 meter even breed als de Cruzer 635 SR. De 550 heeft echter een enkele as. Aan de voorzijde zien we een ruime zithoek. In het midden de keuken, met daar tegenover de deur. Naast de deur de 133 liter slimline koelkast. In de slaapkamer het bed met een bedmaat van 2 bij 1,4 meter. Ook achterin de badkamer met doucheruimte. De omvangrijke standaarduitrusting van de Cruzer blijft. Zo zit er o.a. een luxe ovencombinatie en een magnetron in. En een Truma combi-unit voor warm water en verwarming. Daarbij een radio met bluetooth en het Swift Command System. Hiermee is alle apparatuur te bedienen via een app.

Sprite Cruzer 460
Cruzer 460 SR.

De prijzen van de Sprite caravans beginnen bij 19.795 euro voor de Alpine Sport. De Mondial SE is er vanaf 22.795 euro. De Cruzer SR begint bij 25.895 euro. De Basecamp is er tenslotte vanaf 24.495 euro. Prijzen zijn all-in, dus inclusief 21% btw, kentekenbewijs, verwijderingsbijdrage, transport naar de dealer en kosten rijklaar maken. Sprite – geïmporteerd door Caravan Trading Europe B.V. – biedt tot tien jaar garantie op vochtinwerking.

Naar de site van Sprite.

Foutje gezien? Mail ons. Dat stellen we zeer op prijs!

Relevant