Nieuwe camperplaatsen ’t Zand

Nieuws

Bij de historische korenmolen De Hoop aan de Parallelweg in ’t Zand, zo’n 8 kilometer van Schagen, worden veertien camperplaatsen gerealiseerd komend voorjaar.

De “Stichting behoud korenmolen van Zeeman”, die geheel draait op vrijwilligers, hoopt zo wat extra geld binnen te krijgen. Het zal niet geheel toevallig zijn dat de voorzitter van deze stichting, de heer Zeeman, naast molenaar zelf ook een camperaar is. ’t Zand, waar de camperplaatsen komen, heeft een mooie beschutte ligging midden tussen de bloembollenvelden. De molen heeft een geweldige historie, zie hiervoor de site molentzand.nl

Op deze site staan de openingstijden van de molen, die tussen april en oktober bezocht kan worden en waar u ook terecht kunt voor een kop koffie. Er is een agenda met speciale activiteiten, zoals een spelletjesmiddag voor de kinderen, een rommelmarkt en open monumentendagen. De molen is namelijk een Rijksmonument. Er zijn plannen om een bezoekerscentrum annex museum te realiseren.

Fietsliefhebbers komen helemaal aan hun trekken. Er is een mooie fietsroute vanaf Molen de Hoop in ’t Zand. Deze voert langs verschillende molens, in totaal zes, historische punten in de Zijpe polder, kustdorp Callantsoog, het Noord-Hollands kanaal, de oude haven van Oudesluis, het Tsunami-monument en de oude stolpboerderij Groenland. Onderweg zijn er voldoende rustplaatsen en informatieborden. De totale route is ongeveer 26 kilometer lang. De route is gratis verkrijgbaar bij de molen, of via de site te downloaden.

Wij spraken met de heer van Diepen, secretaris van het bestuur van de stichting, over de nieuwe camperplaatsen. Hij vertelde dat de vergunning vers binnen was en dat het bestuur nu bezig ging met het plan van aanpak. Er is daarom ook nog niets bekend over overnachtingskosten en dergelijke. De verwachting is dat volgende maand een raadsbesluit genomen zal worden over het eventueel doorgaan van de vestiging van het museum. De molen trok verleden jaar rond de 4000 bezoekers, een combinatie met een (gemeentelijk) museum zou op deze plek, langs de N9, een goed intitiatief zijn. Zo gauw er meer bekend is over de aanleg, de prijs en de voorzieningen van de camperplaatsen zullen we dit zeker melden.

molenvanzeeman_CT

 

 

Foutje gezien? Mail ons. Dat stellen we zeer op prijs!