Frankia Yucon

Nieuwe buscamper van Frankia: de Yucon

Campers

De kleine Duitse camperbouwer Frankia bouwt zo’n 550 campers per jaar. In Wirsberg zagen we naast al het andere nieuws voor 2019 hun nieuwe buscamper op basis van de Mercedes Sprinter. De Yucon is in meerdere opzichten bijzonder.

Ycon buscamper FrankiaComfort in drie varianten

Frankia zelf noemt de nieuwe buscamper een micro-liner. Liner is de naam voor een grote, dure luxe camper. Het comfort van de Yucon staat echter op hetzelfde hoge niveau, willen ze er maar mee zeggen. Basis voor de Yucon is de achterwielaangedreven Sprinter. Hij heeft alle assist-systemen die je kunt bedenken, het MBUX infotainment-systeem en optioneel kun je kiezen voor vierwielaandrijving. Frankia werkt al 45 jaar samen met Mercedes. De Yucon is er in twee lengtes. De 6 en 7 meter lange versies hebben achterin enkele bedden. Die laatste staat gepland voor januari 2020. De derde variant is het meest bijzonder. Dat is een 7 meter lange Yucon met een extra verhoogd dak en een lounge zit- en slaaphoek achterin.

Bijzondere 7.0 Lounge-versie

De Yucon krijgt een prima isolatie mee en is daarmee winterhard. Voor de verwarming heeft hij de beschikking over een dieselkachel. De bus heeft een maximaal totaalgewicht van 3500 kilo. Optioneel kun je er twee extra zitplaatsen met gordel in zetten. De 7.0 Lounge is iets bijzonders. Behalve een superhoog dak heeft hij achterin een lounge-zithoek die tot bed is om te bouwen. Je trekt de kast tegenover de bank naar voren, schuift de bank uit en klaar is je bed. Onder de zithoek een dubbele bodem. De indeling zorgt samen met het extra hoge dak voor een ongekend ruimtegevoel in een buscamper.
Frankia Yucon Lounge

Grote keuken en dito bad

Er blijft door deze indeling veel ruimte over voor de keuken en het bad. De keuken, met twee weggewerkte gaspitten, kent een zee aan opbergruimte. Uit de kast tegenover de keuken trek je desgewenst een behoorlijk werkblad. De ruime badkamer heeft een uittrekbare vierkante wastafel met daaronder een toilet dat je eveneens uit de wand trekt. Zelfs de waslijn komt uit dezelfde muur. De 6.0 heeft achterin enkele bedden. Hiervan zet je het bovenste deel omhoog als je nog even wilt lezen. Verder staat het keukenblok aan de kant van de schuifdeur.
Frankia Yucon keuken
Onder de kap zien we de 114 pk sterke Euro 6 Blue Tec motor. De Yucon gaat in Nederland rond de 87.000 euro kosten. Hieronder de indeling van de 6.0 en daaronder die van de 7.0 Lounge.
Frankia 6.0 Yucon indeling
Frankia Yucon 7.0 lounge indeling
www.frankia.com

Foutje gezien? Mail ons. Dat stellen we zeer op prijs!

Relevant