Elnagh E-Van 2 interieur

Nieuwe buscamper van Elnagh: de E-Van 2

Campers

De Italiaanse camperbouwer Elnagh zet in 2019 naast een integraal, halfintegraal en alkoof ook een eigen buscamper in de showroom: de E-Van 2 (dat is overigens niet de E van elektrisch). Ter introductie is er een aantrekkelijke prijs.

Camper Valley in de Toscane

ElnaghElnagh komt oorspronkelijk uit Milaan. Dat is te zien aan het gebruikte logo. Daarin zien we dezelfde slang die we kennen van Alfa Romeo. Dit automerk, ook uit Milaan, heeft de slang al sinds 1910 in zijn logo verwerkt. Het is het familiewapen van de familie Viosconti, lang geleden de Hertog van Milaan. Inmiddels is de productie van Elnagh verplaatst van Milaan naar Toscane. Elnagh campers worden daar, met andere merken van de SEA-groep (McLouis en Mobilvetta), gebouwd in Poggibonsi. In deze omgeving zijn meer Italiaanse merken te vinden. Ook Roller en CI, Rimor, Giottiline en Laika rollen hier de poort uit. Dit gebied kreeg daardoor de bijnaam Camper Valley.
Elnagh E-Van 2 exterieur

E-Van 2

Onder de kap van de Fiat Ducato vinden we de 150 pk versie van de multijet-diesel. Deze is gekoppeld aan een automatische versnellingsbak. De bus staat op mooie 16 inch lichtmetalen velgen. De buscamper heeft op een lengte van 5,99 meter drie slaapplaatsen te bieden. Dwars achterin het tweepersoonsbed. Dit is opklapbaar, zodat er onderweg ook ruimte is voor grote bagage zoals twee fietsen. Overal in de camper zitten handige opbergvakken, zelfs in de vloer. Door de lichte kleur van het gebruikte hout en de stof doet het interieur prettig ruim aan.
Elnagh E-Van 2 bed
Elnagh Van-2Van de zithoek, de dinette-bank en de draaibare cabinestoelen kan desgewenst nog een éénpersoonsbed worden gemaakt. De tafel van de zithoek scharniert in het midden. Voor als je een kleinere tafel wil en daardoor meer ruimte eromheen. Tussen het bed en de zithoek aan de chauffeurskant de sanitaire ruimte. Hier een cassetttetoilet, een wastafel en de douche. Prettig is dat er in deze ruimte een raampje open kan. Aan de schuifdeurkant het keukenblok met twee pitten. Daarnaast op ooghoogte de koelkast met een inhoud van 80 liter.

Extra voordelig

De E-Van 2 zit ruim in de accessoires. We zien cabineverduistering, airbags, een luifel, airco, een Heki-dakluik, centrale vergrendeling op afstand, een hordeur en meer. Er zit een hagelbestendig dak op en een afvalwatertank onder. Met een maximumgewicht van 3500 kilo en een leeggewicht van 2855 kilo hou je een laadvermogen van 645 kilo over. De bus kost tijdelijk 67.995 euro. Wil je meer voordeel, dan is er via de dealer – Kelgin Campers in Goes – een constructie waarbij de camper eerst zes maanden de verhuur in gaat.
www.elnagh.com
 

Foutje gezien? Mail ons. Dat stellen we zeer op prijs!

Relevant