laika ecovip h3109

Nieuw uiterlijk en indeling Laika Ecovip: H 3109

Campers

De Laika Ecovip integraalserie krijgt er een indeling bij. De Ecovip H 3109 is compact en rijk uitgerust. Achterin heeft hij enkele bedden.

Laika Ecovip H 3109 met enkele bedden

De Ecovip gaat bij de Italiaanse camperbouwer Laika al een tijdje mee. In 1992 werd hij geïntroduceerd. Net als de halfintegraal is de integraalversie dit seizoen helemaal aangepakt. Zo is er nu een doorlopende dubbele bodem. Momenteel is er binnen deze serie keus uit negen verschillende modellen. De Laika Ecovip H 3109 is de nieuwste Italiaan met deze naam. Hij heeft achterin enkele bedden. Laika verwacht dat deze indeling aanslaat bij het koperspubliek. Basisvoertuig is de Fiat Ducato op een Heavy Chassis. Onder de kap de bekende multijet diesel vanaf 140 pk. Optioneel kun je kiezen voor 160 of zelfs 180 pk.

Laika-Ecovip-H-3109

Compact en licht van gewicht

De Laika Ecovip H 3109 is net geen zeven meter lang. Daarmee is het niet de kortste integraal van deze serie. Dat is de H 2109, die 6,59 meter lang is. Toch mag je de nieuweling compact noemen. Hij blijft standaard onder de 3500 kilo. Prima voor als je met z’n tweetjes onderweg bent. Wil je ook met meer mensen – en dus ook meer bagage – op pad? Dan is de Laika Ecovip H 3109 op te waarderen tot 4,4 ton. Daarvoor heb je dan wel het C1 rijbewijs nodig. De stahoogte in deze integraal bedraagt een aangename 2,05 meter. De grote garage is van beide kanten te bereiken. Op deze garage twee enkele bedden. Boven de zitgroep een tweepersoons hefbed. Van de zithoek kun je desgewenst nog een eenpersoonsbed maken. In totaal zijn er vijf slaapplaatsen.

Laika ecovip H 3109 interieur

De zithoek heeft een L-vormige bank en daar tegenover een langsbank. Je maakt er tijdens de rit twee zitplaatsen met driepuntsgordel van. In het midden staan keuken – met drie pitten – en badkamer tegenover elkaar. In de dubbele bodem twee accu’s. Binnen de nodige stopcontacten, usb-poorten en 12 volt-aansluitingen. De led-verlichting is dimbaar. De deur naar het woongedeelte is van XL-formaat en aangesloten op de centrale vergrendeling.

Naar de site van Laika.

Foutje gezien? Mail ons. Dat stellen we zeer op prijs!