slaaphefdak

Nieuw slaaphefdak van Knaus-Weinsberg

Accessoires

Een nieuw slaaphefdak voor de buscampers van Knaus en Weinsberg. Met leesspots en led-verlichting. Vrij uitzicht rondom en een dakluik. Dat is aangenaam en comfortabel verpozen op zolder.

Slaaphefdak met dakraam

Naast veel voordelen heeft een slaaphefdak soms ook nadelen. Zo is het vaak niet meer mogelijk om een dakraam te monteren. Zeker niet bij de bussen met een lengte tot zes meter. Dat maakt het interieur donker en dat is jammer. Zo niet bij dit nieuwe slaaphefdak van Knaus-Tabbert. Daar zit een Heki-dakluik in. Het slaaphefdak is beschikbaar vanaf het nieuwe seizoen 2021. Het dak is volgens het LFI-Technology proces gebouwd. Dat zorgt ervoor dat het zeer plat is, maar desondanks ook erg stabiel. Het is aerodynamisch. De doorgang naar het dak zit precies onder het dakluik. Bij een gesloten hefdak is dit daardoor ook gewoon te gebruiken.

slaaphefdak

Je opent het dak door twee sluitingen los te maken. Daartoe hang je eerst de bijgeleverde ladder op zijn plek. Even ertegen duwen en het dak klapt open. Trekken aan de lus en het dak sluit. Sluitingen weer dicht, klaar. Zo heb je een slaapzolder op je buscamper. De bedmaat is 2 bij 1,35 meter. De matras is voorzien van luchtkanalen. Het doek kan aan de zijkanten en voorkant open. Gaas houdt insecten tegen. Voor nog meer uitzicht rondom, is dit gaas los te ritsen. Dankzij verwarmingsopeningen is het dak ook te gebruiken in de winter. Reuzehandig zijn de usb-stopcontacten in het dak. Zelfs de opbergvakjes voor een tablet of mobiel ontbreken niet (foto boven deze tekst) Met de led-strip kun je verschillende kleuren tevoorschijn toveren.

Veel comfort en verder uit te breiden

Na montage van dit dak blijft er bovenop de bus nog plek over. Althans, bij de 600- en 630-modellen. Deze ruimte is voldoende voor de montage van een dakairco of nóg een Heki-dakluik. Aan de zijkant van het slaaphefdak kun je optioneel kiezen voor een regengoot en een luifelhouder. Het dak past op de H2-versies van de Knaus Boxstar en Boxlife. En op de Weinsberg Carabus en Caratour. De prijs voor het dak is momenteel nog niet bekend.

Naar de site van Knaus.

Foutje gezien? Mail ons. Dat stellen we zeer op prijs!

Relevant