Nieuw: de wandeldate

Nieuws

Er waren al datingsite’s voor diverse doelgroepen. Hoger opgeleiden en 50-plussers bijvoorbeeld. Sinds maart van dit jaar is er ook een site speciaal voor wandelliefhebbers, de wandeldate.

De activiteit zelf, het maken van een wandeling met een potentiële partner, staat centraal. Daarmee staat de eerste afspraak qua inhoud dus meteen vast. Dat maakt de site uniek. Geen enkele andere datingsite legt de inhoud van de eerste afspraak namelijk zo duidelijk vast. En, als we de eerste reacties bekijken, werkt het heel drempelverlagend. Je hoeft niks super-origineels te verzinnen, je hoeft niet bang te zijn dat je iets kiest waar de ander eigenlijk helemaal geen zin in heeft. Je gaat samen wandelen en hebt een wandeldate. Kan eigenlijk nooit fout zijn. Het is tenslotte vrijetijdsactiviteit nummer één in ons land.

Het idee voor een wandeldate komt vanuit een wandelaarsgroep, niet zo vreemd natuurlijk. Initiatiefneemster Irene den Ouden vertelt: “Bij OutdoorFriends.nl – mijn activiteitensite voor natuurliefhebbers – zijn veel singles lid die heimelijk wel ‘iemand’ zouden willen ontmoeten. Op een datingsite is het veel makkelijker op zoek te gaan naar een partner met dezelfde voorkeuren. Met dat idee ben ik aan de slag gegaan en heb ik deze nieuwe datingsite voor wandelaars opgericht”.

Ter gelegenheid van de officiële start van de site (de site is per 1 maart in de lucht en er zijn inmiddels een paar honderd leden) is er op 1 juni een gezamenlijke eerste wandeling gepland. Vanaf station Rotterdam kunnen sportieve singles een 15 kilometer lange stadswandeling maken, met de nodige tussenstops om elkaar beter te leren kennen. Deelname aan de wandeling is gratis, aanmelden kan door een e-mail te sturen naar: info@dewandeldate.nl.

www.dewandeldate.nl

Foutje gezien? Mail ons. Dat stellen we zeer op prijs!