I680G Frankia

Nieuw bij Frankia: de I680SG

Campers

Frankia is een kleine camperbouwer. Met zo’n tweehonderd man maken ze elk jaar 530 stuks. Nieuw dit jaar is de Frankia I680SG. Hij was eerder al te zien in ons tweede Facebook Live-event. We zetten hem hier nog eens in het zonnetje.

Langsbanken en grote achterklep

Ze stoppen al hun kennis en ervaring in het nieuwe model. Daar doen ze bij Frankia niet moeilijk over. De I680SG is een wagen uit de F-reeks, met een Fiat Ducato-onderstel. Hij heeft veel ruimte van binnen, maar blijft wel onder de zeven meter. De indeling is bedacht voor twee personen. Binnen blijkt dat hij anders is dan de anderen. Geen hoekbank, maar twee langsbanken tegenover elkaar. Ook de keuken staat vlak langs de wand. En dat doet veel voor het ruimtegevoel dat je in de camper hebt. Je hebt van voor tot achter vrij zicht in de camper.
Achterin zien we aan de ene kant van de camper de douche en aan de andere kant het toilet, die je kunt samenvoegen tot één grote badkamer. In de achterkant zit een raam, wat prettig is als je de badkamerdeur dicht hebt. Voor het raam bevinden zich aan beide kanten kledingkasten. Daaronder een ruime garage, die niet alleen toegankelijk is vanaf de twee zijkanten, maar ook via een extra grote achterklep.
Frankia garage
Hee, en het bed dan? Dat hangt als hefbed boven de zithoek voorin de camper en komt elektrisch naar beneden. Het bed heeft een afmeting van 2 bij 2 meter. Je kunt dus zelf kiezen of je liever in de lengte of in de breedte ligt. Ook handig is de zelfoprollende stroomkabel voor de 230 volt en de ingebouwde waterslang op een haspel. Veel opbergruimte door een dubbele bodem van maar liefst 35 centimeter diep. Deze Frankia heeft daarbij een zeer aangename stahoogte van 2,03 meter.
www.frankia.com
De video zien die we van deze camper maakten? Hij begint hier op 8.42.

Foutje gezien? Mail ons. Dat stellen we zeer op prijs!

Relevant