Brussel lez

Niet meer vooraf registreren voor Brussel

Nieuws

Het leek een Belgenmop, maar dat was het niet. Wilde je als Nederlandse automobilist naar Brussel, dan moest je je vooraf registreren. De boete van 150 euro werd sinds januari uitgedeeld. Brussel is nu tot inzicht gekomen en schrapt de registratieplicht.

Gegevens voortaan via RDW

Het vooraf registreren was verplicht in de stad Brussel en haar buurgemeenten. Het gold voor elke auto met een Nederlands kenteken, zelfs al was die nog zo schoon. Bij een overtreding viel de boete van 150 euro vanzelf op de mat. Sinds januari van dit jaar werd hierop gehandhaafd. Gevolg was dat heel wat ANWB-leden bij hun bond bezwaar tegen deze gang van zaken maakten. De ANWB nam de handschoen op en trad in oktober 2018 met Brussel in overleg. In juni bleek dat Brussel alle benodigde gegevens om de Nederlandse auto te controleren via de RDW kan krijgen. Uit deze gegevens blijkt of een auto al dan niet aan de milieunormen voldoet. Registratie bleek niet nodig. Deze uitzondering gaat vooralsnog alleen gelden voor auto’s met een Nederlands kenteken.

Verbod oude auto’s blijft van kracht

Voor dieselauto’s van vóór 2001 (Euroklasse 2 of ouder) en benzineauto’s van vóór 1997 (Euroklasse 1 of ouder) blijft gelden dat ze geen toegang tot de zone hebben. Rij je met een oudere auto toch door, dan kost dat 350 euro. Er zijn uitzonderingen (aangepaste auto’s, klassiekers). Deze moeten zich echter wel nog vooraf registreren.
Kijk voor meer info op: www.lez.brussels/nl

Foutje gezien? Mail ons. Dat stellen we zeer op prijs!

Relevant