NB Arto 82 E 2020

Niesmann+Bischoff nieuws 2020

Campers

Ook bij Niesmann+Bischoff zijn ze klaar voor het nieuwe seizoen. Zowel bij de populaire serie Flair als Arto zien we een nieuwe indeling. Daarnaast is er een optioneel Energie-pakket en een veiligheidspakket verkrijgbaar.

Arto

De Arto krijgt er een nieuwe indeling bij voor het komende seizoen. De 82 E is het grotere broertje van de bestseller Arto 77 E (beiden op foto boven artikel). Binnen zien we als extra een kast voor kleding en het bad werd ruimer. De nieuwe 82 E is 8,34 meter lang en weegt 5 ton. Het is een tandemasser met een laadvermogen van ca. 850 kilo (eigen leeggewicht ca 4150 kilo). Daarbij zijn alle zeven indelingen vanaf nu ook te koop met een hippe face-to-face zithoek. De banken staan dan in lengterichting tegenover elkaar. Deze indelingen krijgen geen eigen type-aanduiding van Niesmann+Bischoff. Hooguit staat in de prijslijst de vermelding Face-to-Face achter het typenummer.
NB Face tot face 2020
Verder valt de nieuwe plek van de 32 inch tv op. Die staat namelijk rechtop in een nis aan de zijkant van de koelkast. Hij is draaibaar, dus staat nooit in de weg. Ga je kijken, dan hoef je het toestel alleen een kwartslag te draaien. Effici├źnt omgaan met ruimte heet dat. De tv komt inclusief 4.2 bluetooth en een Blu-ray-player. Ook bij de Arto doet de negentraps automatische versnellingsbak zijn intrede. Hij is optioneel en kost 3350 euro extra. Daar staat meer rijcomfort en een 16% lager brandstofverbruik tegenover.
Niesmann-Bischoff 2020 tv
De Arto heeft als basis de Fiat Ducato. Met de nieuwe Euronorm 6d motor, verbeterde turbo en nieuw ontwikkeld dashboard. De elektrische stuurbekrachtiging is voorzien van een city-mode, het stuur is multifunctioneel en in hoogte en hellingsgraad te verstellen. Nieuw is ook het Hi Connect infotainmentsysteem. Compleet met DAB+ radio, navigatie, spraakbediening, Apple Carplay en Android Auto. Een elektrische handrem zit er voortaan standaard op.

Flair

Bij de Niesmann+Bischoff Flair zien we de nieuwe indeling 920 LW die is gebaseerd op de 920 LS. Hij kenmerkt zich door de XL-wastafel in de badkamer. Daaronder twee lades en een grote kast voorzien van een spiegel erboven. Het zogenaamde Raumbad doet zo zijn naam alle eer aan. Aan de bestuurderskant nog een extra kledingkast.
NB 920 lw raumbad xl 2020

Pakkketten

Het Lithium Energie-pakket zorgt ervoor dat je meer sap uit je accu’s kunt halen. Met de huidige drie AMG accu’s (3 x 95 aH) heb je 143 aH tot je beschikking. Dat accu-pakket weegt bij elkaar 27 kilo. Het gaat zo’n 400 cycli van 50% mee wat betreft levensduur. Dit systeem kent enkele zwakke plekken. Daarvoor zocht Niesmann+Bischoff een oplossing. Die is gevonden in het toepassen van drie nieuwe 100 aH Lithium-accu’s. Daarmee heb je 285 aH en weegt het pakket nog maar 15 kilo. Deze accu’s kunnen tot 5000 keer voor 50% ontladen worden. Een stijging van levensduur van zo’n 1250%. Qua energie ben je met dit nieuwe pakket maximaal autark. Ook te bedien via een app op je smartphone. Voor de Arto of Flair kost dit complete pakket 8990 euro.
NB 82 E Lithium-pakket 2020
En er is nog een veiligheidspakket. Daarmee ben je voorzien van zaken als de noodstop-assist en automatische afstandsregeling. Tot aan een snelheid van 50 kilometer per uur worden zo ongelukken voorkomen. Ook Lane-assist, ESP, zijwind-assist en Traction Plus met bergaf-hulp HDC zit erbij. Evenals automatische controle van de bandendruk. Dit pakket kost op een Arto of Flair 5.990 euro.
www.niesmannbischoff.nl

Foutje gezien? Mail ons. Dat stellen we zeer op prijs!