Niderland exterieur

Niderland: nieuw model van Haaks Campers

Campers

Haaks Campers was vorig jaar een opvallende nieuwkomer met een nieuwe kijk op kamperen. Het merk staat voor duurzaamheid, vrijheid en comfort. Hun nieuwe model heet Niderland.

Niderland is vernieuwend product

Niderland interieur

Het eerste model van Haaks Campers – de Opperland – was vorig jaar te zien op de Kampeer en Caravan Jaarbeurs. Dit model heeft een opvallend uiterlijk met veel hout. Een uitklapbak achter een gesloten cabine. Een camper maar dan anders, schreven we eind 2018. De met hout beklede buitenkant zien we ook bij het nieuwe model. De Niderland is onder meer uitgerust met een vast bed. De stahoogte bedraagt een aangename 2,10 meter. Ook bij dit model klapt de achterkant helemaal open. Het zorgt voor een unieke ruimtebeleving.

Opgaan in de natuur

Voor de buitenkant gebruikt de Brabantse camperbouwer verduurzaamd hout. Daardoor krijgt de camper een prettige uitstraling en gaat helemaal op in de natuur. “Na de presentatie van ons eerste model merkten wij dat we de spijker op zijn kop geslagen hebben. Bezoekers zijn enthousiast over het hoge afwerkingsniveau en de rust die het interieur uitstraalt. Geen overdreven poespas maar fijne, degelijke en natuurlijke materialen. Er wordt dan ook altijd volop aan de camper gevoeld”, aldus Pim Gijsbers, mede-eigenaar van Haaks Campers.

Niderland keuken

Aan plastic doen ze niet bij Haaks Campers. “We kiezen voor betere alternatieven dan kunststof. De buitenkant van de camper is helemaal van hout. Door een speciaal procedé gegarandeerd rotvrij en je er hoeft er de eerste 25 jaar niet naar om te kijken”, aldus Jules Luijpen van Haaks Campers, “De camper heeft een fors accupakket van 360 Ah, wat koken op inductie mogelijk maakt. De 4 cm dikke isolatie in de wanden en in de vloer zorgen er samen met het dubbele glas voor dat de camper erg goed geïsoleerd is. Je kunt het hele jaar op vakantie zonder het koud te krijgen en hoeft niet te slepen met gasflessen.”

Niderland achtrklep

Royale bak, gesloten cabine

Ruimte, dat is wat het meeste opvalt in de Niderland. Toch is hij aan de buitenkant met 6,40 x 2,25 meter (lengte x breedte) niet groot. Op de bank zit je bijna buiten. Sluit alleen het onderste deel van de klep en je kunt ook bij minder mooi weer genieten van de buitenlucht. En dat zonder nat te worden. Die grote achterklep heeft – naast het dichter bij de natuur zijn – meer voordelen. Hij maakt het namelijk ook mogelijk om fietsen, scooter, boot of zelfs motor in de camper te vervoeren. Een fietsenrek of aanhanger is niet nodig.

Niderland Opperland
Links de Niderland, rechts de Opperland.

Door de gesloten cabine kun je niet tussen de voorstoelen door naar het leefgedeelte. Dat is een bewuste keuze. Achter de cabine staat namelijk het bed, met daaronder bergruimte. Dat geeft o.a. een perfecte gewichtsverdeling. In combinatie met de standaard luchtvering geeft dit een erg prettig weggedrag. Je hoort alleen het zachte brommen van de 2,3 liter multijet euro 6, met 109 kW / 150 pk. Geen rammelend keukenkastje. De Niderland kan gewoon op camperkenteken gezet worden met bijbehorend kwarttarief. De Haaks Niderland is leverbaar vanaf 98.665 euro.

Naar de site van Haaks Campers.

Foutje gezien? Mail ons. Dat stellen we zeer op prijs!

Relevant