Defender

New Defender: heeft hij het of niet?

Nieuws

Land Rover presenteerde op 10 september de nieuwe Defender. Kan een icoon dat 70 jaar heeft bestaan überhaupt een opvolger hebben?

New Defender, lijkt een beetje

Natuurlijk probeer je het als autoverkoper. Dat deed Fiat met de 500, Volkswagen met de Kever en BMW met de Mini al eerder. En niet zonder succes. De legendarische Defender heeft nu ook een opvolger met dezelfde naam: New Defender. Niet bijster origineel, wel zo duidelijk. En ja, hij heeft er iets van weg. Zo zien we het kenmerkende rechtopstaande randje onder de ramen. En de spatbordranden steken naar buiten. Maar hij lijkt toch meer op de rest van de hedendaagse moderne Land Rover-familie. Al deelt hij geen carrosseriedelen.

Uitstekende terreinkwaliteiten

Onder het nieuwe uiterlijk zitten in elk geval uitstekende terreinkwaliteiten verborgen, aldus de fabrikant. De nieuwe Defender moet dus niet voor het origineel onderdoen. De techniek is daarnaast ook 70 jaar moderner geworden. Om dit aan te geven worden allerlei mooie Engelse termen gebruikt als DX-7 platform, Terrain Response 2 en Configurable Terrain. De nieuweling is er als 90 en 110 met vijf of zes zitplaatsen. Ook 5+2 is mogelijk. Met een diesel, een benzine of een mild hybride motor. We missen een V8 in het rijtje. Maar dat mag je in deze tijd misschien ook niet meer verwachten.

De oer-Defender

Vanaf 2020

Vanaf het eerste kwartaal van 2020 staat de New Defender in de showroom. De 90 is er vanaf 94.300 euro. De 110 gaat 101.300 euro kosten. En er komt een Commercial (met grijs kenteken) voor 46.730 euro. Wat in ieder geval bleef is het reservewiel op de achterdeur. De achterklep gaan nog steeds aan de zijkant open. En hij heeft nog steeds dakraampjes. Die heten overigens Alpine-ruiten.

Naar je hand zetten

Er zijn verschillende pakketten, bij Land Rover spreekt men over Packs. Hiermee kun je de New Defender naar je hand zetten. Een Drive Pack, een Explorer, Adventure, Urban en Country Pack. Er is een bijpassende Rooftop tent. En, waarom ook niet, een bijpassende kledinglijn. De Above en Beyond-collectie. Voor als de liefde heel diep gaat. De New Land Rover Defender is samen te stellen via: www.landrover.nl/Defender.

Foutje gezien? Mail ons. Dat stellen we zeer op prijs!

Relevant