Netgear AirCard Mobiele Hotspot

Accessoires

Wifi op de camping, het wordt wel steeds beter maar over het algemeen is het net of helemaal niet wat je ervan verwacht. Mifi kan daarvoor een oplossing bieden. Netgear stuurde ons een Netgear AirCard 810, een mobiele hotspot waarmee je met het hele gezin op 1 mobiele verbinding kunt internetten.

Netgear AirCard 810

Er zijn er meer hoor maar deze Netgear AirCard 810 viel ons op door het overzichtelijke lcd scherm en de grote hoeveelheid verbindingsmogelijkheden. Eenmaal in gebruik kun je er je hotspot naam op aflezen maar ook, als je dat zo instelt, je inlogwachtwoord voor de hotspot. Misschien niet doen maar wel zo handig om terug te kunnen vinden. Verder, en dat is erg handig, kun je zien wat je verbruik is en wanneer je nieuwe bundel ingaat. Zo weet je precies hoever je staat qua verbruik.

Dataroaming

Nu in Europa de dataroaming zo goed als vrijgegeven is kun je zoveel gebruik maken van het internet op je telefoon als je maar wilt. Tenminste, als je in je bundel voldoende data hebt aangeschaft en als je die data dan ook in het buitenland mag gebruiken. Bij de meeste abonnementen mag je per maand maximaal 5 Gb data over de grens gebruiken, bij T-Mobile mag je 10 Gb opmaken voor de rem erop gaat. Maar wat als je nu maar 1 Gb hebt in je abonnement? Daar ben je in het buitenland zo doorheen als de wifi het laat afweten.

Zeker als je langer op reis bent is een lokaal datakaartje nog steeds voordeliger

Stel je bent een maand in Spanje, dan kun je in deze Netgear AirCard 810 een Spaanse kaart stoppen met onbeperkt internet voor een vaste prijs, Je stelt op je telefoons, tablet en laptop de wifi in om te verbinden met de AirCard en je kan 11 uur onafgebroken internetten voor je de batterij weer moet opladen. Stand-by gaat de batterij 260 uur mee. Dat moet je eens met de mobiele hotspot op je telefoon proberen, die is na een uurtje al leeg.

De AirCard 810 in gebruik

Wij hebben er een T-Mobile datakaart in zitten met 10 Gb data per maand. Dat is tevens de grootste bundel die je helemaal in het buitenland mag opmaken. We reden op een zondagmiddag door Duitsland terwijl de Formule 1 aan de gang was. Op iPad via de AirCard 810 hebben we de hele race kunnen kijken. Max viel deze keer niet eens uit.
Nu is dat misschien niet eens heel bijzonder maar terwijl mijn partner de race keek ben ik gewoon doorgereden. Slechts 1 keer had ze even blokjes in het scherm. Het zegt ons dat de AirCard zijn werk doet en met een behoorlijke snelheid. Het GSM deel doet de handovers goed en het gemaakte netwerk is stabiel.

Conclusie

Het is geen echte test geweest, we hebben niet vergeleken met andere Mifi oplossingen. Ook hebben we niet de apparatuur om te kijken hoe de Netgear Aircard 810 te meten. Toch vinden wij als notoire internetters dit een handig en praktisch apparaat. Zodra de LTE verbinding voldoende is kun je aan de slag op 2,4G of 5 GHz en met tot wel 15 apparaten tegelijk.
Wij vonden de AirCard 810 voor €229,-
Bekijk hier andere Mifi routers vanaf €47,75
 
Bewaren

Foutje gezien? Mail ons. Dat stellen we zeer op prijs!