ZOEK BINNEN ARTIKELEN

Home Nest na Basecamp volgende kleintje Airstream
Nest na Basecamp volgende kleintje Airstream
Caravans

Nest na Basecamp volgende kleintje Airstream

  1. 12 augustus 2017, 11:00
  2. 1 Reacties

Mei vorig jaar maakten we melding van de overname van caravanbouwer Nest door Airstream. Nu is er een update. Hij komt er, na de Basecamp is de Nest de volgende grote kleine knaller van Airstream.

Na de Basecamp

Een Airstream is Amerikaans, dus groot. Dat was ook nooit een probleem met een Amerikaanse auto ervoor. Daar lag een V8 motor in en de benzine was goedkoop. Toch kunnen ze zelfs bij het legendarische Airstream downsizen. En dan komt er een werkelijk fantastisch resultaat uit de bus. Het leuke kleintje Airstream, de Basecamp. Sinds april van dit jaar is hij in levende lijve in ons land te zien. Nog steeds heel Amerikaans en ook van alumium. Wel klein, maar helemaal Airstream. Ook wat de prijs betreft trouwens, want die lag rond de 50.000 euro. Daarmee ook niet een caravan voor iedereen.

Maar met de Basecamp liet Airstream voor het eerst zien dat ze het ook in het klein kunnen. En dat zou zomaar eens de toekomst kunnen zijn in een wereld waar benzine schaarser en duurder aan het worden is. Zelfs in Amerika. En waarin auto’s kleiner en minder krachtig worden, ook in Amerika.

Nest Basecamp Airstream

De Nest

Er zit meer in het vat. Vorig jaar schreven we al dat Airstream caravanbouwer Nest had overgenomen. En dat de volgende Airstream daardoor wel eens niet alleen klein zou kunnen zijn, maar ook nog eens voor het eerst van glasvezel i.p.v. aluminium. Robert Johans is de ontwerper van de net geen 5 meter lange Nest. Hij begon met het bedrijfje in 2013. Hij was grafisch en industrieel ontwerper en deed, voordat hij met glasvezel aan de slag ging, aan houtbewerking. En, als hobby restaureerde hij oude caravans. Daarmee bouwde hij een goede reputatie op. Hij kwam ook tot de conclusie dat een mooie goede caravan blijkbaar iets mocht kosten. Er bleek een markt te zijn, zo ontdekte hij, voor kwaliteit, een doordacht ontwerp, een mooi design. En dat was het begin van de Nest.

Nest back

Hoe het begon

Want hoewel er vraag was, was er geen aanbod. “De caravans van glasvezel die er zijn zien er amper anders uit dan die van 40 jaar geleden. Er is amper ontwikkeling”, aldus Robert. En dus ging hij zelf aan de slag. Frisse kijk, nieuwe ideeën, wat willen de mensen. Dat hij zelf al heel lang kampeerde hielp natuurlijk mee. Hij wist hierdoor wat zou werken in de praktijk en wat niet. De ontwerpen en tekeningen die hij maakte zette hij op zijn website. En daar werden ze opgepikt door Bryan Thompson, een zelfstandige designer, die op dat moment werkte aan de Basecamp van Airstream. Bryan was onder de indruk en nam contact op Met Robert. Deze vroeg hem te helpen met het uiterlijk van de Nest. En zo kwam Robert in contact met Airstream.

Nest-interieur

Robert is nu de project manager van het Airstream-team dat de Nest ontwikkelt. Hij is begrijpelijkerwijs enthousiast en trots op wat ze aan het bouwen zijn. Innovatief, geavanceerd met een schitterende afwerking. Gewoon een prachtige kleine caravan. Mensen zullen zeker de kwaliteit waarderen, is zijn overtuiging. En zij die houden van design zullen ook van de Nest houden. De planning is dat de Airstream Nest begin 2018 leverbaar zal zijn.

VORIGE BERICHT VOLGENDE BERICHT

REAGEER OP DIT ARTIKEL

REACTIES

    Rita Wijnands - zaterdag 12 augustus 2017 

    Prachtige gestroomlijnde caravans,ziet er heel mooi uit.

    Beantwoorden

GERELATEERDE ARTIKELEN

MEER Caravans NIEUWS