ZOEK BINNEN ARTIKELEN

Home Nederlander helemaal niet zuinig op de camping
Nederlander helemaal niet zuinig op de camping
Nieuws

Nederlander helemaal niet zuinig op de camping

  1. 26 april 2018, 17:00
  2. 0 Reacties

Wij Nederlanders hebben de naam zuinig te zijn. De Franse kampeerketen Les Castels heeft per nationaliteit van zijn bezoekers onderzocht wat de  bestedingen zijn. En wat blijkt? Wij besteden het meest aan een vakantieverblijf op de camping.

kamperenGroei vakantiebesteding

Gemiddeld geeft de Nederlander € 719 uit aan verblijf op een van de 32 Castels campings. Dan gaat het om huur van een tent, mobilhome of chalet of afname van een staplaats. Dit bedrag is net iets meer dan de gemiddelde uitgave van de Ieren (€691) en de Fransen (€ 662). De Nederlandse uitgave vertoont een stijging van 11% ten opzicht van 2016. Dit is in lijn met de groei aan vakantiebestedingen volgens cijfers van het NBTC-NIPO: zij berekende dat de gemiddelde reissom in 2017 voor alle buitenlandvakanties met 9% steeg naar gemiddeld € 722 per vakantie.

Nederlander grootste afnemer staplaatsen en gaat langer kamperen

Ook als het gaat om afname van een staplaats zijn de Nederlanders kampioen. Dat bevestigt enerzijds de Nederlandse traditie van ‘met eigen tent of caravan op vakantie’ maar wordt ook beïnvloed door het feit dat kampeerketen Les Castels bekend staat om zijn grote aanbod van staplaatsen, altijd met een minimum oppervlakte van 120 m2. Gemiddeld verbleven Nederlandse gasten vorig jaar 8,2 dagen op de camping. Daarmee voeren zij de Europese lijst aan als het gaat om langste verblijfsduur, gevolgd door de Belgen (7,6 dagen) en de Ieren (6,9 dagen). De huidige boekingstendens voor 2018 laat overigens zien dat Nederlanders dit jaar nog langer gaan kamperen (9,1 dagen).

kamperen

Trend 2018: meer kamperen in het voorjaar en meer glamping

Uit de reserveringen voor dit jaar bij de kampeerdomeinen van Les Castels blijkt dat Nederlanders de mei- en pinkstervakantie massaal aangrijpen voor een (extra) kampeervakantie in Frankrijk. De grootste groei hierbij geldt voor de zogenaamde glamping-accommodaties, met verblijf in een volledig ingerichte safaritent, luxe mobilhome of trendy chalet.

Les Castels: royaal kamperen op authentieke domeinen door heel Frankrijk

Les Castels biedt openluchthotellerie in de breedste zin van het woord. Bijna 60 jaar geleden begonnen in de achtertuinen van kastelen en landhuizen, vandaag de dag dé kampeerketen van authentieke domeinen door heel Frankrijk, met 32 campings, waarvan 80% met vijfsterrenstatus. Ruimte is een groot goed: een Castels Camping beslaat gemiddeld 10,5 hectare. Dat is 5 keer zoveel als de gemiddelde grootte van campings in Frankrijk met een gelijk aantal kampeerplaatsen.

Nieuwkomers dit jaar zijn de 4 sterrencamping l’Orangerie de Beuregard en de 5-sterrencamping Les Bois du Bardelet, beide gesitueerd midden in de natuur van Centre Val de Loire, op ongeveer 7 uur rijden vanaf Utrecht. Jaarlijks ontvangt de groep zo’n 1 miljoen gasten, waarvan Nederlanders de tweede buitenlandse markt zijn, na de Engelsen. Meer informatie op www.camping-castels.nl

 

VORIGE BERICHT VOLGENDE BERICHT

REAGEER OP DIT ARTIKEL

GERELATEERDE ARTIKELEN

Vechtdalhoppen
Nieuws

Vechtdalhoppen

Nieuw wandelarrangement langs Trek-ins en andere bijzondere accommodaties in het Vechtdal Vechtdalhoppen, zo heet het nieuwe, meerdaagse wandelarrangement dat individuele...

  1. 4 juli 2014, 0:00
  2. 0 Reacties

MEER Nieuws NIEUWS