kampeerland nederland

Nederland nog meer kampeerland

Nieuws

Kamperen in eigen land lijkt deze zomer hét antwoord te worden. De vraag? Hoe en waar kunnen we in de in de anderhalvemeter-samenleving veilig op vakantie? Dat kan prima op de camping.

Iedereen omarmt Nederland Kampeerland

Veel mensen denken na over hun zomervakantie. De grenzen zijn nog dicht. Vakantiereizen gelden niet als noodzakelijke verplaatsingen. Vliegreizen of cruises zijn nog niet mogelijk. Over populaire bestemmingen als Italië, Frankrijk of Spanje heerst veel onzekerheid. Je kunt je ook afvragen of je daar deze zomer naartoe moet willen. Maar er is licht aan de horizon. Want vanaf 1 juli mogen voorzieningen als sanitairgebouwen weer open in ons land. Steeds meer mensen denken erover om deze zomer in eigen land te kamperen. En dat is een goed idee, want Nederland is een prima kampeerland.

Het zou daarom zo maar eens kunnen dat de 3,5 miljoen kampeerders die ons land telt gezelschap gaan krijgen. Gezelschap van een compleet nieuwe groep: de voor-het-eerst-kampeerders. De Nederlandse Kampeer & Caravan Industrie (KCI) spreekt deze verwachting hardop uit. Woordvoerder Hans Louwers: “Vrijwel alle campings zijn weer open en kamperen in Nederland is veilig. Je gaat op pad met je eigen spullen en je hebt alles zelf aan boord”.

kampeerland nederland

Veilig op vakantie: duidelijk meer vraag

Voor verre reizen geldt code oranje. Daarom is het slim om in eigen kampeerland te blijven. Vanaf 1 juli mag het sanitair op de camping weer open. Tot die tijd heb je eigen sanitair nodig. Dat kan op campings met privésanitair. Of je kunt er zelf voor zorgen. Op vakantie met een caravan, camper, vouwwagen of tent is een heel veilige vakantievorm. De vraag naar kampeermiddelen met eigen sanitair is inmiddels duidelijk gestegen. Op Marktplaats werd in maart en april tot 490.000 keer gezocht op het woord ‘camper’. Het woord staat daarmee in de top 3 van populaire zoekwoorden.

Hans Louwers: “Je zit niet hutjemutje met onbekende mensen in een vliegtuig of touringcar, je hoeft nergens aan te schuiven in de rijen voor een buffet, en je bent van niemand afhankelijk als het gaat om eten, drinken, toiletbezoek of douche. Kampeerders hebben juist volop mogelijkheden om afstand te houden: op de camping sta je minimaal tien, vijftien meter uit elkaar. Daarbij komt dat de caravan of camper een veilige reiscapsule is met alle noodzakelijke voorzieningen aan boord. Je eigen bed, je eigen keuken, je eigen sanitaire voorzieningen. Maar ook als je met tent of vouwwagen op vakantie gaat, ben je behoorlijk zelfvoorzienend met je draagbare toilet en portable douche. En anders kies je voor een campings met privésanitair – een prettig gevoel.”

kampeerland

Kamperen nog populairder

Kamperen was al behoorlijk populair. Zo steeg de verkoop van nieuwe kampeerauto’s in het eerste kwartaal met 21%. Er is in ons land een recordaantal van 557.000 campers en caravans. We hebben – samen met Zweden – de hoogste caravandichtheid ter wereld. Er zal deze zomer ook flink veel worden gehuurd, is de verwachting. Kamperen wordt dé trend voor de zomer van 2020. De KCI – waarin fabrikanten en importeurs van tenten, vouwwagens, caravans, campers en kampeeraccessoires zijn verenigd – weet het zeker. Ons land is daarbij een prachtig vakantie- en kampeerland.

We hebben prachtige bestemmingen en de mooiste campings van Europa. Hans Louwers: “Wel doe je er goed aan vooraf te informeren naar de mogelijkheden en meestal is – ook met camper en caravan – een reservering noodzakelijk, zodat de camping je verblijf kan voorbereiden. Daardoor ontstaat er geen onverwachte toeloop aan mensen, bijvoorbeeld bij de campingreceptie. “Kamperen in Nederland wordt dé zomervakantie van 2020!”

Naar de site van de KCI.

Foutje gezien? Mail ons. Dat stellen we zeer op prijs!

Relevant