ZOEK BINNEN ARTIKELEN

Home Nano teardrop caravan in twee maten
Nano teardrop caravan in twee maten
Caravans

Nano teardrop caravan in twee maten

  1. 6 mei 2017, 17:00
  2. 0 Reacties

Anders, klein, licht en ongecompliceerd. Zo noemt caravanbouwer Nano zijn teardrop caravans. Twee modellen, de Birdy en de Bamby. Dat doet denken aan hondennamen. En dat is niet toevallig.

Nano, van hondenaanhanger naar caravan

Want het ontstaan van deze kleine caravans heeft alles met honden te maken. Eigenaar Andreas Franz bouwde in eerste instantie alleen hondenaanhangwagens. De Bobbybox, zoals de aanhanger heette, werd verkocht via de webshop Belloshop. Hoe honds wil je het hebben? Het caravanlicht zag Andreas toen een klant opmerkte dat de hond in de aanhanger een betere slaapplek had dan hijzelf in zijn auto. Zo ontstond in 2012 Nano Caravans.

Birdy

Nano BirdyDe Birdy is de kleinste en kan door iedere auto getrokken worden. Hij is 1.71 meter breed en weegt leeg schoon aan de haak 125 kilo. Je kunt hem als je hem niet gebruikt in iedere garage kwijt. De modellen voor 2016 waren smaller, maar op verzoek van de klant groeide het model in de breedte. Hierdoor groeide ook de breedte van het bed. Dat is nu 1.25 meter. De vorm zorgt ervoor dat hij amper wind vangt als hij achter je auto hangt. De Birdy is voorzien van 8 inch wielen. Bijna onnodig om op te merken dat er van een hoger brandstofgebruik geen sprake is.

Je kunt er nog 175 kilo aan bagage inladen. Het maximale totaalgewicht is namelijk 300 kilo. Compleet met achteruitrijlicht en mistlamp, vloerbedekking en openklapbaar raam kost hij 3700 euro. Je kunt er een tempo 100 sticker voor krijgen.

Bamby

nano BambyVoor sommige klanten was de Birdy toch een beetje krap. Als je met zijn tweetjes onderweg bent is dat beetje meer ruimte toch aangenaam. En dus werd er een groter exemplaar geboren. Eerst alleen als het grotere broertje van, maar inmiddels is het een apart model met een eigen naam. Helemaal in samenwerking met de klant ontstaan. Daarvoor werden meer dan 100 ingeleverde vragenlijsten van klanten doorgewerkt om alle wensen mee te nemen. De Bamby heeft een maximaal toelaatbaar gewicht van 500 kilo. Je kunt er nog 205 kilo aan bagage in meenemen. Hij is er desgewenst ook met oplooprem. In het bed ligt een lattenbodem en net als de Birdy is hij geïsoleerd. Hij is 1,90 meter breed en hoog en 3,80 meter lang. Hij kost 6000 euro.

www.nano-caravans.de

VORIGE BERICHT VOLGENDE BERICHT

REAGEER OP DIT ARTIKEL

GERELATEERDE ARTIKELEN

Meerbeek actiemodellen LMC 2016
Caravans

Meerbeek actiemodellen LMC 2016

De Meerbeek actiemodellen LMC 2016 zijn er. Twee actiemodellen van LMC, als Limited Edition en daarmee uiteraard verkrijgbaar in een...

  1. 1 maart 2016, 17:00
  2. 0 Reacties
Nieuwe Caravelair Allegra 420
Caravans

Nieuwe Caravelair Allegra 420

Caravelair, succcesvol door de juiste combinatie van comfort en prijs, introduceert een nieuwe indeling in Allegra serie: De 420. Allegra...

  1. 4 januari 2017, 11:00
  2. 0 Reacties

MEER Caravans NIEUWS

Kip Caravans December Sale 2017
Caravans

Kip Caravans December Sale 2017

December Sale bij Kip. In de laatste maand van dit jaar kun je speciaal geselecteerde Kip Caravanmodellen scoren met een rijke uitrusting en een unieke korting. December Sale start 4 december De Kip Caravans…

  1. 3 december 2017, 17:00
  2. 0 Reacties