ZOEK BINNEN ARTIKELEN

Home Naar Brussel? Laat vooraf je voertuig registreren
Naar Brussel? Laat vooraf je voertuig registreren
Nieuws

Naar Brussel? Laat vooraf je voertuig registreren

  1. 5 oktober 2018, 19:00
  2. 0 Reacties

Naar nu blijkt moet iedereen die de milieuzone van Brussel in wil rijden zijn auto vooraf laten registreren. Ongeacht leeftijd of brandstof. Doe je dat niet, dan kost je dat 150 euro. Ook nieuwe diesels en benzineauto’s moeten eerst worden opgenomen in de database om een boete te voorkomen.

Laat je auto registreren

Donderdag schreven we dat oude diesels Brussel niet meer in mogen. Het verbod betreft diesels met een Euro 0 en Euro 1 motor. De boete bij overtreding bedraagt 350 euro. Er is echter meer aan de hand. Ook bezitters van jongere diesels en benzineauto’s moeten opletten. Iedereen die de milieuzone binnen wil rijden, moet zijn auto namelijk vooraf laten registreren. Zelfs al is die elektrisch aangedreven. Doe je dat niet dan komt de boete automatisch naar je toe. De ANWB is dan ook bang dat veel autobezitters puur door onwetendheid in de fout zullen gaan.

Motoren hoeven zich niet te registreren. Voor deze groep geldt de regelgeving niet. Heb je een aangepaste auto vanwege een handicap, een oldtimer ouder dan dertig jaar of een camper, dan kun je een ontheffing aanvragen. De regel blijkt te gelden in alle negentien gemeentes die samen het Brusselse Hoofdstedelijke Gewest vormen. Een registratie is drie jaar geldig. De grote ring om Brussel ligt buiten de milieuzone. Hiervoor is registratie niet verplicht. Registreren van je voertuig kan via www.lez.brussels.

VORIGE BERICHT VOLGENDE BERICHT

REAGEER OP DIT ARTIKEL

GERELATEERDE ARTIKELEN

MEER Nieuws NIEUWS