naakt

Naakt op vakantie de nieuwe trend?

Nieuws

Na de ‘staycation’ – thuisvakantie vanwege corona – is er een nieuwe trend: de ‘nakation’. Naakt vakantie vieren. Naturismevakanties zijn een snelgroeiende trend.

Rust, ruimte en naakt

Het grote publiek heeft naturismevakanties ontdekt. Althans, dat claimt de Franse organisatie France 4 Naturisme. Behalve rust en ruimte zijn er ook gezondheidsvoordelen bij bloot vakantie vieren. Daarmee heb je de drie pijlers waarop naturismevakanties leunen. De genoemde organisatie verhuurt accommodaties op naturistische vakantiedorpen in Frankrijk. Deze maand gaan de deuren daarvan weer open voor bezoekers.

We kiezen steeds vaker voor bloot

Geen kleding dragen geeft een bijzonder bevrijdend gevoel. Het beeld dat alleen ouderen kiezen voor ‘blote vakanties’ is achterhaald. Zo kiezen bijvoorbeeld millennials ervoor om even uit de hectische prestatiemaatschappij te stappen. Het kan een social media detox zijn. Of je geeft je over aan de principes uit het minimalisme. Less is more en dat geldt ook voor kleding. Naturisme kun je zien als een cadeautje voor het lichaam. Zwemmen zonder badkleding, zonnen zonder witte strepen. Je verbonden voelen met de natuur.

naakt

Naturistencampings bevinden zich vaak in mooie, ruim opgezette natuurgebieden. Je hebt hier voldoende privacy en ruimte. Ideaal voor wie de massa wil vermijden. De gezondheidsvoordelen van het naakt op vakantie gaan? Wat dacht je van een flinke dosis vitamine D overdag? Ook is er sprake van een verbeterde bloedcirculatie en minder verspreiding van bacteriën. Je lichaamstemperatuur wordt namelijk beter geregeld, omdat de warmte niet blijft hangen in kleding waardoor je overmatig gaat zweten.

Opening naturistencampings

De campings Arnaoutchot en Euronat aan de Atlantische kust zijn al open. En ook Riva Bella op Corsica ontvangt weer binnen- en buitenlandse bezoekers. Camping Le Serignan Plage Nature en Domaine De La Sablière volgden op 6 juni. Domaine De Bélézy in de kleurrijke Provence gaat op 19 juni openen. Natuurlijk is er extra aandacht voor hygiëne. Adviezen en maatregelen vanuit de Franse overheid en de FNHPA (Franse Federatie van de Campings) worden nageleefd.

naakt

Accommodaties en collectieve sanitaire voorzieningen worden met extra aandacht voor de veiligheid, gezondheid en het comfort van de gasten gereinigd en gedesinfecteerd. Activiteiten voor kinderen, zoals animaties, sport en creatieve activiteiten, gaan door. Restaurants op de campings zijn ook open en bieden een dinerervaring op gepaste afstand. Ook is er de mogelijkheid om maaltijden af te halen. Meer informatie over France 4 Naturisme lees je op onderstaande site.

Naar de site van France 4 Naturisme.

Foutje gezien? Mail ons. Dat stellen we zeer op prijs!