Morris JE

Morris JE elektrische retro besteller

Nieuws

De Morris JE is een elektrisch bestelbusje. Vet retro met een duidelijke knipoog naar de Morris J-Type van weleer. Wij zien er wel een campertje in.

Morris JE vanaf 2021

Morris Commercial wil de JE in 2021 op de weg hebben. De nieuwe Morris gaat absoluut een blikvanger worden. Een bestelbusje in super retrolook. Omdat hij lichtgewicht moet zijn, krijgt hij een carrosserie van carbon. Morris wil met de JE de lichtste LCV (Light Commercial Vehicle) op de markt bouwen. Het is de bedoeling dat de bodemplaat in de toekomst ook voor andere carrosserievormen is te gebruiken.

Morris JE

Daarbij worden pick-ups, personenbusjes en zelfs campers als voorbeeld aangehaald. We zien het al helemaal voor ons. De JE als retro elektrisch campertje. Het leeggewicht van de JE komt rond de 1500 kilo uit. Daar komt 1000 kilo laadvermogen bij. Hij mag dan maximaal 2500 kilo wegen. De laadruimte heeft een lengte van 2,4 meter. De inhoud is 5,5 kubieke meter.

Morris Commercial

Met lithiumaccu en knipoog

De Morris heeft aan boord een lithiumaccu van 60 kWh. Een half uur laden en de accu is voor 80% vol. De actieradius zit rond de 320 kilometer. Zijn topsnelheid zou op 145 kilometer per uur uitkomen. De JE is gebaseerd op de Morris J-Type. Dit bestelautootje werd gebouwd tussen 1949 en 1960. Enkele kenmerkende uiterlijkheden zoals de vrijstaande koplampen zien we terug.

JE dashboard

Opgeruimd interieur

Binnen is de nieuwe JE opgeruimd. Bijna kaal zelfs. Leuk detail zijn de stoelen in twee kleuren. De Britten zien hem niet alleen als leuk retro karretje. Ze benadrukken dat het ook een zeer moderne elektrische besteller op een modulair platform is. Hij zou er in 2021 moeten zijn en gaat zo rond de 70.000 euro kosten. Er zullen er zo’n duizend per jaar van de band gaan rollen. Dat kunnen er ook meer worden, aldus Morris. De reacties tot nu toe zijn namelijk uiterst positief.

Naar de website van Morris Commercial.

Foutje gezien? Mail ons. Dat stellen we zeer op prijs!

Relevant