Modvan CV1 exterieur

ModVans: Californische Transit met hefdak

Campers

In de jaren 60 en 70 reden ze in Californië in de oer-hippie bus. ModVans bouwt er nu de CV1. Een vijfpersoons buscamper met groot hefdak op basis van de Ford Transit. Uiteraard is het dak voorzien van een airco-unit en een beugel voor een surfplank.

ModVans CV1

Volgens ombouwer ModVans, gevestigd in het Californische kustplaatsje Ventura, heeft de nieuwe Transit bij het ombouwen naar een buscamper een aantal voordelen. Bijvoorbeeld zijn breedte, waardoor je er een bed dwars in kunt zetten. En wat denk je van de gunstige prijzen voor de vierwielaangedreven uitvoeringen? Altijd handig als je het strand op wilt. En dat wil je in Californië natuurlijk. Verder hoort er een pop-up dak op. Dat zorgt voor stahoogte (1,98 meter) en ruimte voor een extra bed.
Modvan CV1 achter
Een bus moet multifunctioneel zijn. Je wilt ermee kamperen, maar ook de hockeyclub naar een uitwedstrijd brengen. Alles wat erin staat aan camperspul, is er daarom eenvoudig weer uit te halen. Vijf zitplaatsen en tot zes slaapplaatsen, of heel veel bagageruimte. Je kunt er alle kanten mee op. Achter de bank het bed. Daar nog eens achter het toilet. Af te schermen middels een gordijn. In de kast (die er in zijn geheel uit kan) een koelbox en watertank. Op het dak kun je optioneel kiezen voor een 300 watt zonnepaneel. Rij je elke dag met je bus, dan heb je die eigenlijk niet nodig. Tijdens het rijden krijgt de huishoudaccu namelijk ook verse stroom.
Modvan CV1 interieur
Een WLAN-antenne op het dak zorgt voor internet. Met het dak omhoog heb je meteen betere ontvangst. ModVans begon ooit vanuit een crowdfundingproject. Inmiddels verkopen ze meer buscampers dan ze ooit hadden durven dromen. De CV1 kost in Amerika 75.000 euro.
www.modvans.com

Foutje gezien? Mail ons. Dat stellen we zeer op prijs!

Relevant