ZOEK BINNEN ARTIKELEN

Home Minimalistische buscamper VanJoy
Minimalistische buscamper VanJoy
Campers

Minimalistische buscamper VanJoy

  1. 4 november 2018, 11:15
  2. 0 Reacties

Je bent designer van meubels van beroep en je designstudio heeft een nieuwe bedrijfsauto nodig. Wat doe je dan? Juist, je ontwerpt er één die ook meteen als camper is te gebruiken.  Zo begint het verhaal van Michael Hilgers en de minimalistische VanJoy camperbus.

Onopvallend en praktisch

De designstudio heeft een bus nodig. Regelmatig moeten er bijvoorbeeld grote platen worden vervoerd om prototypes van meubels uit te maken. Of nieuwe meubels moeten naar een beurs worden gebracht. En zo af en toe na werktijd staat er een fiets of iets anders sportiefs achterin. En ja, vrienden weten ook dat je een bus hebt. Dus als er iets te verhuizen is of iemand moet naar de Ikea…  Zo komt een niet al te grote bestelbus prima van pas als bedrijfswagen. Dat kwam samen met belangstelling voor reizen en dat liefst tussen vier eigen wanden. Een grote camper in de woonwijk Kreuzberg in Berlijn of op die smalle dorpsstraat in Toscane zou echter vooral heel onpraktisch en te opvallend zijn, zo was de overtuiging. En dus kwam er een combinatie.

VanJoy

Drie auto’s in één bus

Geen jaren ’80-keuken, geen dichtgebouwde binnenruimte. En dat in een onopvallend zoveel mogelijk op een bestelwagen lijkende bus. Zowel privé als zakelijk te gebruiken. Zo konden niet alleen meubels worden vervoerd naar een beurs, maar kon ook meteen gebruik worden gemaakt van het mobiele kantoor én geslapen worden na afloop. Drie auto’s kopen? Of alles in één voertuig combineren? Die keus was snel gemaakt. De keus viel op de korte Ducato en inmiddels is er een prototype. Het werd ook meteen het experimentele centrum voor ruimtebesparende oplossingen en daarmee tevens een showroom.

VanJoy

Uitgangspunt bij het inrichten was de vraag: ”Wat heb ik echt nodig?’. Daarbij niet ervan uitgaan dat je weken aan een stuk op dezelfde camping aan het Gardameer zou blijven staan met de bus (al kan dat natuurlijk wel). Maar af en toe een hotel tussendoor is ook een optie. Onderweg zijn belangrijker vinden dan het bereiken van de bestemming. Zo kwam de VanJoy aan een interieur dat je binnen een half uur weer verwijderd hebt. Michael gaat eerst eens samen met zijn vrouw op reis met zijn prototype. En wat daarna komt? Er zal best een markt zijn voor een betaalbare praktische camper, zo is zijn overtuiging. Hij staat open voor voorstellen over de toekomst. Maar eerst gaat hij van zijn VanJoy genieten.

www.vanjoy.de

VORIGE BERICHT VOLGENDE BERICHT

REAGEER OP DIT ARTIKEL

GERELATEERDE ARTIKELEN

MEER Campers NIEUWS