lez gent

Milieuzone Gent: registreren verplicht

Nieuws

Met ingang van 1 februari worden boetes uitgedeeld in Gent. Wie de milieuzone in wil rijden met een buitenlands kenteken moet zich altijd vooraf registreren. De boete is 150 euro.

Gent: niet registeren is kassa

Ook Gent heeft vanaf dit jaar een milieuzone: de lage-emissiezone. Wie de zone in wil rijden met een buitenlands kenteken moet zich altijd vooraf registreren. In de maand januari had de stad al tienduizend boetes kunnen uitschrijven, maar het bleef bij een waarschuwing. Het waarschuwen is vanaf 1 februari voorbij. De boete bedraagt 150 euro.

Oude diesels niet welkom

Tot 24 januari verstuurde Gent 6125 brieven naar eigenaren van oudere diesels. Ze reden allemaal langs een van de zes camera’s. Deze staan opgesteld aan de rand van de stad. Zo’n 95% van de voertuigen met Belgisch kenteken voldoet aan de regels. Dat heeft mede te maken met het feit dat Gent al jaren bezig is deze zone aan te kondigen. Helaas komt 56% van alle overtredingen op het conto van toeristen. Buitenlandse voertuigen moeten zich namelijk altijd registeren. Zelfs al is het een splinternieuwe benzine-auto.

Extra waarschuwingsstickers

Wie in Gent overnacht, krijgt via zijn hotel een waarschuwing. Het probleem zit ‘m dan ook in de dagjesmensen. Om hen te bereiken, voorziet Gent alle parkeerautomaten nu van waarschuwingsstickers. Van alle buitenlandse boetes is 46% voor Nederlanders. Gent beseft dat mensen niet blij zijn met een boete van 150 euro. De stad bekijkt daarom of auto’s die wel voldoen aan de regels, maar niet geregistreerd zijn, kunnen volstaan met een administratieve boete. Vooralsnog kost het je echter 150 euro. Boetes vallen overigens gewoon thuis op de deurmat. Meer info is op onderstaande site te vinden.

Naar de site lage-emissiezone Gent.

Foutje gezien? Mail ons. Dat stellen we zeer op prijs!

Relevant