X Spot

Met Spot X heb je overal contact

Uitrusting

De SPOT X is een nieuw GPS-apparaat waarmee je tekstberichten kunt versturen en ontvangen. Omdat het ook op plekken werkt waar je geen mobiel bereik hebt, blijf je zo overal in contact met thuisblijvers of, in geval van nood, de hulpdiensten.

SOS- en trackfunctie

Gebruik je de SOS-functie dan heb je direct tweeweg-tekstcommunicatie (behalve in Australië en Azië) met de zoek- en reddingsdiensten. De trackfunctie volgt waar je bent met intervallen van 2 ½, 5, 10, 30 of 60 minuten. Het laat jouw locatie zien op op Google Maps. Het ingebouwde kompas en waypoints helpen je bij de navigatie. Dat het werkt is bewezen: met de Spot-apparaten zijn tot nu toe al meer dan 6200 reddingen gerealiseerd.

Gebruiksvriendelijk

De Spot X is gebruiksvriendelijk. Het werkt via een vast telefoonnummer. Naar dat nummer kunnen via een mobiel berichten worden gestuurd. Social media accounts koppel je eenvoudig en snel. Zo kun je iedereen constant op de hoogte houden waar je bent. Op de Spot X kunnen 14 standaardberichten worden opgeslagen, zodat je vrienden en familie met een eigen, persoonlijk bericht snel kunt updaten. Het apparaat is voorzien van een verlicht Qwerty toetsenbord en een display met achtergrondverlichting. Het is robuust en bestand tegen stof en water. De oplaadbare lithiumbatterij gaat tien dagen mee bij de trackfunctie met 10 minuten interval.
X spot
De GPS-locatie van de gebruiker gaat onmiddellijk naar het GEOS International Emergency Response Coordination Center (IERCC) via het betrouwbare satellietnetwerk van Globalstar. De IERCC verstuurt vervolgens de gegevens naar lokale hulpdiensten om hulp te sturen naar de exacte locatie van de gebruiker.
De Spot X wordt geleverd inclusief band met karabijnhaak, Micro USB data/voedingskabel, 220 volt adapter en Quick Start Guide. Consumentenadviesprijs Spot X 365 euro.
De SPOT X werkt met flexibele maandelijkse abonnementen vanaf slechts 14,95 euro per maand voor seizoengebruikers of slechts 11,95 euro per maand voor jaarlijkse abonnementen. Deze abonnementsbedragen zijn exclusief BTW.
Meer informatie over verkooppunten, dekking en abonnementen vind je op www.FindMeSpot.eu.

Specificaties Spot X:

Afmetingen: 16,61 x 7,37 x 2,39 cm
Gewicht: 198,4 gram (inclusief oplaadbare lithium accu)
Temperatuurbereik: ‐20°C tot +60°C
Hoogte: ‐100 meter tot +6500 meter
Waterdicht: IPx7, 1 meter diep tot 30 minuten

Foutje gezien? Mail ons. Dat stellen we zeer op prijs!

Relevant

Meest gelezen