ZOEK BINNEN ARTIKELEN

Home Met PlugVan is elke bus een camper
Met PlugVan is elke bus een camper
Accessoires

Met PlugVan is elke bus een camper

  1. 5 februari 2019, 17:00
  2. 0 Reacties

Hoe je van een gewone (bestel)bus een camper kunt maken, kwam hier al vaker voorbij. Kwestie van modules kiezen en je bus is voorzien van een bed, keuken en meer. PlugVan is anders. In je bus zet je een box met alle benodigdheden en zie: de camper is klaar.

‘Engineered for freedom’

Motto van het start-up bedrijfje luidt ‘gebouwd voor de vrijheid’. Met de box – die de naam PlugVan kreeg – stond de ontwerper op de CMT in Stuttgart. Mét een gehuurd busje, wat geheel in lijn van de filosofie van dit bedrijfje is. Want met deze blauwe box maak je van elk willekeurig busje een camper, dus ook van een huurbus. De box weegt 420 kilo, staat op hoge poten op wielen en heeft een paar rollen aan de onderkant. Je schuift hem – vergelijkbaar met een brancard bij een ambulance – zo de bus in. Vijf minuten werk, aldus bouwer Jörg Kortmann.

Plugvan box

Past in elke bus

Plugvan interieurDe box kost zo’n 20.000 euro en past in elke tot 3500 kilo wegende bus. Staat de box in de bus, dan schuiven de zijwanden en het dak uit, zover als de binnenruimte van de bus dat toelaat. Tussen het dak en de box zit, net als bij een hefdak, tentdoek. Zo kun je tot 30 centimeter extra stahoogte krijgen. Verder is het principe one size fits all, de box past in alle bussen. Vastzetten met een paar spanbanden en klaar.

De box vult niet de hele laadruimte van de bus. Hij staat achterin en laat daardoor bij de schuifdeur nog ruimte over. Bagage of fietsen kunnen in de ruimte tussen de box en de tussenwand of de stoelen worden gezet. Het is de bedoeling dat het bedrijf op termijn met een hier passende doucheruimte komt. Het interieur biedt een keuken, woonkamer en slaapkamer. Veel hout en zachte kussens; niets doet nog denken aan een lege bestelbus. De meubels zijn van beukenhout en mdf. De wanden hebben een behangetje.

De box heeft ramen, die aan de achterkant kun je openklappen. Voor is er of een tentdoek met een raam erin of een schuifdeur. Langs de zijwanden een langsbank aan iedere kant. Je kunt er ook een u-vormige zithoek mee maken. Aan de chauffeurskant hangt boven de bank een keukenmodule in een langwerpige kist. Hier klapt ook een tafeltje uit. In de bank aan de andere kant zit de koelbox verstopt. PlugVan komt daarbij met een leuke gadget: de PlugVan Connect. Via de spraakgestuurde app Alexa kun je het licht dimmen (geen lichtknopjes), de watervoorraad checken en meer dingen regelen. Onder de bank vind je een kleine verwarming – de Ecomat 2000 – en een airco, de EvaSMART. Van de banken maak je een bed, groot genoeg voor twee. Daarvoor schuif je eerst de keukenmodule omhoog.

Plugvan

 

www.plugvan.com

VORIGE BERICHT VOLGENDE BERICHT

REAGEER OP DIT ARTIKEL

GERELATEERDE ARTIKELEN

MEER Accessoires, Uitrusting NIEUWS