ZOEK BINNEN ARTIKELEN

Home Met je buren op de Buurtcamping
Met je buren op de Buurtcamping
Nieuws

Met je buren op de Buurtcamping

  1. 9 juli 2018, 17:00
  2. 0 Reacties

Je buurtbewoners beter leren kennen. Dat kan op De Buurtcamping. Deze zijn ook deze zomer weer te vinden op twintig locaties door heel Nederland. Op De Buurtcamping is iedereen gelijk. Verschillen vervagen immers als je met een pleerol onder de arm over de camping loopt.

Een kampeerplek voor elke buur

Het doel van De Buurtcamping is groeiende kloven in de samenleving te overbruggen en buurtbewoners bij elkaar te brengen. Door het organiseren van een ontspannen weekend met (kampeer)activiteiten zetten buurtbewoners en lokale organisaties zich in voor een socialere buurt waar je elkaar kent, groet en helpt. Dat is volgens organisator Roderik Schaepman de kracht van De Buurtcamping. “Door samen de camping op te bouwen of een potje te badmintonnen, leer je makkelijk nieuwe mensen kennen. Je bent de hele dag heerlijk buiten en iedereen is gelijk. Met die pleerol onder de arm zien we er per slot van rekening allemaal even knullig uit.” Met of zonder tent kamperen in het park bij jou om de hoek. Eén derde van de kampeerplekken is voor betalende buren, één derde is voor buren die als vrijwilliger meehelpen en één derde voor buren die kunnen komen vanwege een fikse korting.

Samen maken we De Buurtcamping

De eerste Buurtcamping werd 2013 georganiseerd. Dit jaar zijn er al twintig campings in heel Nederland, van Groningen tot Tilburg en van Den Haag tot Nijmegen. De kracht van De Buurtcamping valt of staat bij de inzet van bewoners – oftewel lokale campingbeheerders – en honderden vrijwilligers. Sinds dit jaar wordt via het nieuwe opleidingstraject De BuurtCampus een groot aantal buurtbewoners opgeleid tot campingbeheerder. Met workshops en trainingen leren ze alles over onderwerpen als vergunningen, vrijwilligerscoördinatie, promotie en veiligheid. Zo wordt De Buurtcamping niet alleen vóór de buurt georganiseerd maar ook dóór de buurt.

De kaartverkoop voor De Buurtcamping 2018 is in volle gang. Via www.debuurtcamping.nl zijn kampeerplekken te reserveren.

 

VORIGE BERICHT VOLGENDE BERICHT

REAGEER OP DIT ARTIKEL

GERELATEERDE ARTIKELEN

MEER Nieuws NIEUWS