Nieuw-Zeeland

Met de elektrische camper door Nieuw-Zeeland

Reisverhalen

Met een camper door Nieuw-Zeeland trekken? Dat kan nu ook met een elektrisch exemplaar. Te huur via Travelhome.

Jucy: made in Nieuw-Zeeland

De camper heet Jucy en heeft als basis een Nissan e-NV 200. Hij is de afgelopen maanden uitvoerig getest o.a. door buitenlandse toeristen. De resultaten waren dermate positief dat is besloten de Jucy EV op de markt te brengen. Hij wordt in Auckland gebouwd en is geschikt voor twee personen. Koken doe je op gas en inductie. De Jury komt met een koelkast en een cassettetoilet. Een daktent en een luifel zitten er standaard bij. Als je hem huurt, krijg je er de complete kampeerinventaris – tot aan het beddengoed – bij. De daktent draai je met een slinger omhoog. Binnen enkele minuten is je slaapplek gereed.

Nieuw-Zeeland Jucy

Comfortabel ontdekken

De Jucy heeft een zonnepaneel op het dak. En – helemaal van nu – usb-poorten en een wifi-router. Ophalen en inleveren doe je op de luchthaven van Nieuw-Zeeland. Dat is op het Noordereiland. Je mag er ook mee op het Zuidereiland rondrijden. Je moet hem wel minimaal voor vijf dagen huren. Voor meer informatie of reserveren: www.travelhome.nl.

Subsidie voor oplaadpalen

Nieuw-Zeeland ziet elektrisch rijden helemaal zitten. Het land trekt omgerekend één miljoen euro uit om laadpalen te plaatsen. Er zijn al zo’n tweehonderd laadstations. De camper kan ook gewoon via het stopcontact laden. Dan duurt het ongeveer 24 uur tot de accu vol is. Op campingplaatsen zijn vaak laadstations aanwezig. Dan duurt het nog maar zeven uur. Er zijn zelfs snellaadstations die binnen dertig minuten de accu voor tachtig procent vol krijgen. De actieradius van de Jucy is bij normaal gebruik zo’n 180 kilometer.

Foutje gezien? Mail ons. Dat stellen we zeer op prijs!

Relevant