Carapate

Met de Carapate minicaravan kun je gezien worden

Caravans

De Franse Carapate minicaravan rekent definitief af met de term sleurhut. Hij is klein, compact, schattig en hip. Iedereen kan zich ermee laten zien. Gordijntjes zoek je tevergeefs.

Carapate is vooral more is less

Niet alleen gordijntjes zoek je tevergeefs. Eigenlijk is alles weg gelaten wat niet hoeft. En dat is een hele hoop volgens de Franse bouwer. Zo heeft hij om te beginnen geen toilet aan boord. Ook geen schotel op het dak. En gezien het gewicht – leeg is dat 450 kilo – zul je de mover niet missen. De Carapate gaat door op de weg die de Kip Shelter, de Adria Action en de Dethleffs Coco eerder insloegen. Hip, fris, jong en modern. Hij kan achter elke auto en rijbewijs B volstaat. Ook al heel modern.

Carapate exterieur

Wat er dan wel in deze 3,20 meter lange minicaravan zit? Een tweepersoonsbed met daarboven een groot klapluik. En als klap op de vuurpijl een uitschuifbaar keukenblok. Niet aan de achterkant – zoals bij de doorsnee teardrop – maar aan de zijkant. Kun je lekker buiten staan tijdens het koken. Buiten zitten kan ook. De matrassen zijn in no time omgevormd tot een outdoor-bankje. Opvallen doen de opbergtassen. Maar daar stopt de standaarduitvoering van de Carapate ook wel. Optioneel is hij aan te kleden met zaken als zonnepanelen, een volledige keuken of een huishoudaccu.

De prijs voor al dit moois? Die is vanaf 14.000 euro. Naar de site van Carapate.

Foutje gezien? Mail ons. Dat stellen we zeer op prijs!