ZOEK BINNEN ARTIKELEN

Home Mercedes X-Klasse als camper
Mercedes X-Klasse als camper
Campers

Mercedes X-Klasse als camper

  1. 8 januari 2018, 17:00
  2. 0 Reacties

Met een afzetunit van Tischer maak je ook van een Mercedes X-Klasse snel en simpel een camper. Je kunt ook kiezen voor de variant van VanEssa. Met uittrek-keuken en ruimte voor een daktent achterop.

Mercedes X-Klasse is stevige jongen

De X-Klasse van Mercedes is nieuw. Een pick-up waarbij comfortabel met een hoofdletter is geschreven. Heerlijke machine om eens lekker mee te gaan kamperen. Want behalve comfortabel is hij robuust, kan er behoorlijk wat mee en is hij niet bang voor een beetje modder. Vooralsnog alleen verkrijgbaar met een viercilinder met naar keuze 120 of 14 kW (163/190 pk). Aandrijving naar keuze op de achterwielen of inschakelbare 4Matic vierwielaandrijving. Als je nog een paar maanden kunt wachten koop je ook een V6 diesel met standaard vierwielaandrijving. Hij kan een stroompje hebben (waaddiepte tot 600 millimeter) met een bodemvrijheid van 222 millimeter. Er mag 3,5 ton achter gehangen worden. Met het DSR assistsystem kan hij hellingen tot 100% aan. Dit leest misschien raar, maar je hebt het dan over een helling van 45 graden.

X-Klasse

Ook als camper

Zet er een afzetunit van Tischer op en het is een camper. Hoewel compact wat betreft de afmetingen lukt het toch om in de alkoof een bed te realiseren van 150 centimeter breed. De stahoogte is net geen 2 meter. De keuken heeft drie pitten en je kunt van de drie zitplaatsen een tweede bed maken. In de badkamer ook het toilet en wegklapbare wastafel. Daardoor is er voldoende ruimte om te kunnen douchen. De sandwichopbouw is stevig en stabiel en beschikt over een behoorlijke isolatie.

VanEssa

Of met tent

VanEssa mobilcamping heeft iets heel anders in de aanbieding. Een uitschuifbare keuken voor in de pick-up bak, waar ook de nodige bagage nog in past. Inclusief een koelbox en wasbak mert kraan. Het systeem kan 250 kilo aan gewicht hebben. Dus ook alle keukenbenodigdheden en de proviand kan er een plekje in vinden. Op de laadruimte komt een afdekking van teakhout. Dat ziet er best sjiek uit, doet denken aan het dek van een boot. De afdekking is waterdicht en flexibel te gebruiken. Je zet hem met hulp van gasdrukveren in een hoek van 45 graden omhoog.  En je zet er zonder problemen een daktent bovenop.

VORIGE BERICHT VOLGENDE BERICHT

REAGEER OP DIT ARTIKEL

GERELATEERDE ARTIKELEN

MEER Campers NIEUWS