Sprinter 25 jaar

Mercedes Sprinter 25 jaar

Nieuws

De nieuwste versie van de Mercedes Sprinter maakt momenteel furore. Hij is populair als basisvoertuig voor heel wat campermodellen. Dit jaar viert de Mercedes Sprinter zijn 25ste verjaardag.

Mercedes Sprinter sinds 1995

De Sprinter kan heel wat positieve eigenschappen op zijn cv vermelden. Hij is vooral betrouwbaar. Of je hem nou als bedrijfsauto of als camper inzet. Hij is economisch en kwalitatief een goede keus. De Sprinter gaat zeker ook met zijn tijd mee. De huidige nieuwste versie is volgepakt met een rij assist-systemen. Die verhogen het comfort voor de chauffeur. Dat geldt ook voor het nieuwe MBUX-systeem. Bekijk daarvoor onderstaande video.

Sprinter 25 jaar
De huidige versie van de Mercedes Sprinter. 25 jaar innovatie.

Sinds 1995 is de Mercedes Sprinter in talloze gedaantes verschenen. Er is amper iets waarvoor hij niet is gebruikt. In het begin was hij er met een maximaal gewicht van 2590, 2800 en 3500 kilo. Van de eerste serie – deze liep tot 2006 – werden 1,3 miljoen exemplaren verkocht. De opvolger was moderner en had voor het eerst zes versnellingen. Alles was verbeterd. En het maximale gewicht liep op tot 4,6 ton.

Mercedes Sprinter 25
Onze eigen Sprinter in actie.

Derde generatie

De ontwikkeling ging door. In 2013 volgde een wederom verbeterde versie. De Euro-norm deed zijn intrede. De Sprinter was de eerste die voldeed aan de Euro VI-norm. Er kwam een zeventraps automaat. En een zijwind-assist. In 2018 was het tijd voor de derde generatie Sprinter. Inmiddels kun je van alle mogelijke combinaties maar liefst duizend verschillende Sprinters bouwen. Nieuw is de negentrapsautomaat. En sinds 2019 is er de e-Sprinter, de elektrische versie. De Sprinter is inmiddels te koop in honderddertig landen.

Naar de site van Mercedes bedrijfswagens.

Bevalt de video? Klik dan hier om je op ons YouTube-kanaal te abonneren.

Foutje gezien? Mail ons. Dat stellen we zeer op prijs!

Relevant